Тушонка з яловичини в автоклаві готується настільки просто і легко, що найважче в цьому процесі – нарізати шматочками свіже м’ясо однакового розміру для рівномірного приготування. Крім яловичини, нам також потрібні жерстяні банки.
Порції – 6 банок по 320 мл
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичина 1.5 кг.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль 1 ч. л.
- Лавровий лист 6 шт.
- Перець чорний горошок 18 шт.
Кроки
- Шматок яловичини обполіскуємо водою, обрізаємо плівки.
- Також очищаємо цибулину.
- Дрібно нарізаємо цибулю, м’ясо нарізаємо кубиками середнього розміру – два компоненти перемішуємо та солимо.
- На дно ретельно промитих банок закидаємо по три горошини перцю та по одному лавровому листку.
- Щільно заповнюємо баночки яловичиною, трохи не доходячи догори. Закочуємо за допомогою спеціальної машинки.
- Заготовки відправляємо в автоклав та заливаємо водою так, щоб рідина покривала банки на 3-4 сантиметри.
- Стерилізуємо тушковане протягом півгодини при 120 градусах, тиск не повинен перевищувати двох атмосфер.
- Далі вимикаємо вогонь і остуджуємо агрегат до 40-50 градусів, після чого стравлюємо тиск і виймаємо заготовки.
Смачного!