Тушонка з яловичини в автоклаві

Тушонка з яловичини в автоклаві готується настільки просто і легко, що найважче в цьому процесі – нарізати шматочками свіже м’ясо однакового розміру для рівномірного приготування. Крім яловичини, нам також потрібні жерстяні банки.

Порції – 6 банок по 320 мл

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
10 год 20 хвДрук
  • Шматок яловичини обполіскуємо водою, обрізаємо плівки.
  • Також очищаємо цибулину.
  • Дрібно нарізаємо цибулю, м’ясо нарізаємо кубиками середнього розміру – два компоненти перемішуємо та солимо.
  • На дно ретельно промитих банок закидаємо по три горошини перцю та по одному лавровому листку.
  • Щільно заповнюємо баночки яловичиною, трохи не доходячи догори. Закочуємо за допомогою спеціальної машинки.
  • Заготовки відправляємо в автоклав та заливаємо водою так, щоб рідина покривала банки на 3-4 сантиметри.
  • Стерилізуємо тушковане протягом півгодини при 120 градусах, тиск не повинен перевищувати двох атмосфер.
  • Далі вимикаємо вогонь і остуджуємо агрегат до 40-50 градусів, після чого стравлюємо тиск і виймаємо заготовки.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь