Домашня юшка з голови сьомги

Домашня юшка з голови сьомги готується без особливих складнощів і виходить неймовірно апетитною. З процесом впорається навіть той, хто не знає, з якого боку підходити до плити. Наваристий суп виходить ситним. Яскрава страва не вдарить по кишені та доставить позитивні емоції.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Перевіряємо інгредієнти за списком та відміряємо їх кількість.
  • Витягуємо очі та зябра з голови сьомги. Заливаємо водою. І приступаємо до подальшого процесу.
  • У каструлю наливаємо очищену воду і кип’ятимо на середньому нагріві. Акуратно вивантажуємо підготовлену голову. Після вторинного закипання знімаємо шумівкою пінку.
  • Очищаємо морквину від шкірки, цибулю – від лушпиння. У гарячий бульйон відправляємо по одному очищеному овочі. І продовжуємо варити на дрібній конфорці. За 20-30 хвилин бульйон буде готовий.
  • А доки він вариться, займемося овочевою нарізкою. Цибулину дрібно рубаємо, моркву тремо на тертці.
  • З картоплі видаляємо шкірку (для зручності беремо економку) і ріжемо кубиком.
  • Промиту та висушену зелень подрібнюємо.
  • З готового бульйону дістаємо овочі та голову.
  • Овочі з бульйону виконали свою роль, і більше не знадобляться. Остиглу голову розбираємо, видаляємо кісточки і відокремлюємо м’ясо.
  • Бульйон проціджуємо і повертаємо на конфорку. Кип’ятимо і викладаємо картоплю.
  • Слідом відправляємо терту морквину.
  • Потім додаємо подрібнену цибулю.
  • Солимо і перчимо. Приправляємо прованськими травами та лаврушкою. Варимо до готовності картоплі.
  • Перекладаємо рибу.
  • За пару хвилин до готовності висипаємо рубану зелень і регулюємо до смаку. При необхідності додаємо спеції, яких не вистачає.
  • Чекаємо на закипання і відключаємо нагрівання.

Наповнюємо тарілки запашною юшкою. Запрошуємо домашніх скуштувати прекрасну та просту страву. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь