Домашня юшка з голови сьомги готується без особливих складнощів і виходить неймовірно апетитною. З процесом впорається навіть той, хто не знає, з якого боку підходити до плити. Наваристий суп виходить ситним. Яскрава страва не вдарить по кишені та доставить позитивні емоції.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сьомга голова 1 шт.
- Картопля 3 шт.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Зелень 30 гр.
- Вода 2 л.
- Лавровий лист 2 шт.
- Прованські трави 3 щіпки
- Перець чорний мелений 3 щіпки
- Сіль 1 ч. л.
Кроки
- Перевіряємо інгредієнти за списком та відміряємо їх кількість.
- Витягуємо очі та зябра з голови сьомги. Заливаємо водою. І приступаємо до подальшого процесу.
- У каструлю наливаємо очищену воду і кип’ятимо на середньому нагріві. Акуратно вивантажуємо підготовлену голову. Після вторинного закипання знімаємо шумівкою пінку.
- Очищаємо морквину від шкірки, цибулю – від лушпиння. У гарячий бульйон відправляємо по одному очищеному овочі. І продовжуємо варити на дрібній конфорці. За 20-30 хвилин бульйон буде готовий.
- А доки він вариться, займемося овочевою нарізкою. Цибулину дрібно рубаємо, моркву тремо на тертці.
- З картоплі видаляємо шкірку (для зручності беремо економку) і ріжемо кубиком.
- Промиту та висушену зелень подрібнюємо.
- З готового бульйону дістаємо овочі та голову.
- Овочі з бульйону виконали свою роль, і більше не знадобляться. Остиглу голову розбираємо, видаляємо кісточки і відокремлюємо м’ясо.
- Бульйон проціджуємо і повертаємо на конфорку. Кип’ятимо і викладаємо картоплю.
- Слідом відправляємо терту морквину.
- Потім додаємо подрібнену цибулю.
- Солимо і перчимо. Приправляємо прованськими травами та лаврушкою. Варимо до готовності картоплі.
- Перекладаємо рибу.
- За пару хвилин до готовності висипаємо рубану зелень і регулюємо до смаку. При необхідності додаємо спеції, яких не вистачає.
- Чекаємо на закипання і відключаємо нагрівання.
Наповнюємо тарілки запашною юшкою. Запрошуємо домашніх скуштувати прекрасну та просту страву. Смачного!