Це неймовірно смачна, ситна і корисна перша страва, яка обов’язково періодично має з’являтися на кожному столі. Багато хто вважає, що рибний суп і уха – це одне і те ж, проте це абсолютно не так: по-перше, юшку можна зварити далеко не з кожної риби, а по-друге, уха має свої власні особливості приготування, які помітно відрізняються від особливостей приготування рибного супу.

Як приготувати рибний суп

Рибний суп можна зварити практично з будь-якої риби. Не менш придатними для цих цілей будуть і різні рибні консерви. Це можуть бути звичайні рідкі супчики або насичені супи-пюре, традиційні гарячі або оригінальні холодні супи, проте в будь-якому випадку вони вийдуть смачними і ароматними. Рецепти рибних супів можна знайти в практично будь-якій національній кухні!

Найціннішими смаковими якостями володіють рибні супи, для варіння яких використовувалася біла риба (камбала, судак, тріска і т.д.), проте останнім часом поступово набирає обертів і популярність супів з червоної риби, зокрема, з лосося. Особливо добре лосось поєднується в таких супах з ікрою або з різними морепродуктами.

Рибу для приготування рибних супів бажано брати свіжу, а не заморожену – остання навряд чи зуміє наділити супчик бажаним смаком і ароматом. Якщо ж для приготування таких супів береться саме заморожена риба, її слід класти тільки в прохолодну воду – якщо покласти її в гарячу воду або в окріп, вона буде позбавленою смаку. Не варто використовувати для варіння рибних супів і ляща, плотву, воблу або сазана, так як дані різновиди риби можуть наділяти готову страву трохи гіркуватим присмаком.

Відварювати рибу для приготування рибних супів можна як цілою, так і в порізаному на шматочки і звільненому від кісток вигляді. Якщо ж риба буде відварюватися цілою, важливо простежити за тим, щоб вона не переварилася, інакше вона може розвалитися і заполонити весь суп численними кістками.

У рибний суп можна додавати найрізноманітніші інгредієнти: всілякі крупи (особливо добре підійде в даному випадку рис), макарони, овочі, трави, бобові і т.д. а холодні рибні супи зазвичай готують на основі хлібного квасу, кислого молока або сироватки – це дозволяє додати їм поживної цінності.

Якщо хочеться зробити смак рибного супу багатшим, можна використовувати для його приготування відразу кілька різновидів риби. А щоб надати йому чудовий аромат, ближче до кінця приготування в нього додають лавровий лист.

40 хв4
Мармітако (Marmitako) – іспанський суп з тунця, традиційний для півночі Іспанії, а саме регіонів Басконія та Кантабрія. Готували його рибалки, які, йдучи в море за тунцем, брали з.
50 хв6
Юшка з морського окуня готується швидко. У принципі за цим рецептом можна приготувати юшку з будь-якої риби, крім «потрійної» та «царської» юшки. Там трохи інші технології приготування.
1 год 10 хв4
Неймовірно популярний рибний суп або «уха по-албанськи». Готують леврек із морського окуня чи лаврака (сибас) з додаванням овочів. Незважаючи на те, що страва неймовірна ситна, вона зовсім нежирна.
60 хв6
Юшка з товстолобика – дуже смачна, ароматна і корисна страва. Юшка вважається прародителькою всіх перших страв Київської Русі. Готували юшку з найдавніших часів, оскільки поселення
60 хв4
Юшка з голови та хвоста форелі – досить бюджетний і корисний варіант приготування юшки з форелі. Процес приготування даної юшки дуже простий і не забере багато часу, а...
1 год 50 хв6
Юшка з пшоном в домашніх умовах виходить не такою ароматною, як приготована на відкритому вогні, але все ж таки дуже апетитною. Похлебка готується нескладно, з процесом впорається будь-який...
1 год 15 хв4
Навариста юшка з щуки – максимально простий і апетитний спосіб нагодувати рідних та близьких. Якщо у вашій родині є рибалки, то, швидше за все, ви знаєте не один...
40 хв5
Юшка з горбуші в домашніх умовах підкорить вас. Страву втілить у життя навіть дилетант. Яскравий насичений суп виходить ситним та мега апетитним. Готується просто –
1 год 15 хв5
Домашня юшка з голови сьомги готується без особливих складнощів і виходить неймовірно апетитною. З процесом впорається навіть той, хто не знає, з якого боку підходити до плити. Наваристий...
50 хв3
Рибний суп із голів скумбрії – бюджетна та дуже апетитна страва. Я звикла солити скумбрію в домашніх умовах. Виходить дуже смачно. Але зараз не про це. А ось...
50 хв4
Рибний суп з минтаю в мультиварці – зручний спосіб нагодувати сімейство, не докладаючи особливих зусиль. Ця страва не вимагає попереднього обсмажування, тому готується просто.
Суп зі скумбрії з перловкою
45 хв8
Суп із скумбрії з перловкою – смачно, ситно та корисно! Мої домашні люблять лише свіжоприготовлений суп. Якщо перша страва вже побувала у холодильнику, ніхто до неї більше не...
Суп з минтаю з перловкою
55 хв8
Суп з минтаю з перловкою виходить апетитним і надзвичайно ароматним. Готується не складніше ніж будь-який інший суп. Головне бажання і все у вас вийде. Для того, щоб суп...
1 год 20 хв6
Суп із скумбрії з пшоном виходить дуже смачним. Така своєрідна уха у домашніх умовах. Процес приготування легкий. Його цілком здолає і недосвідчений кулінар. Складність може виникнути лише під.
Суп з минтаю з пшоном
1 год 10 хв4
Суп з минтаю з пшоном – смачно, ситно і без особливих зусиль. Я, як і багато господинь, люблю просту домашню їжу без жодних складнощів і наворотів. Рибний суп...
40 хв4
Суп зі скумбрії в томатному соусі – дивовижна перша страва. Яскравий і насичений суп сподобається всім любителям рибних страв. Ну і, звичайно, найголовніше, для приготування супу не потрібно.
1 год 20 хв6
Рибний суп з минтаю з картоплею максимально простий у приготуванні, що не може не порадувати господарів. В принципі за цим рецептом можна приготувати суп з будь-якої риби, але...
35 хв2
Рибний суп із консервів скумбрії з рисом – мега швидкий спосіб смачно та без зайвих зусиль пообідати. Зазвичай приготування супів забирає багато часу. Тут усе дуже просто. Готуйте...
Суп з минтаю з рисом
50 хв4
Суп з мінтаю з рисом підкорить серце ваших домочадців. Легкий суп не залишить тяжкості після трапези і досить наситить. Процес готування не обтяжить вас. Цей рецепт для тих,...
1 год 15 хв4
Суп зі свіжомороженої скумбрії виходить надзвичайно апетитним. Рибні шматочки надають страві неймовірного аромату та насиченого смаку. Страву можна вважати дієтичною.