Суп зі скумбрії з пшоном

Суп із скумбрії з пшоном виходить дуже смачним. Така своєрідна уха у домашніх умовах. Процес приготування легкий. Його цілком здолає і недосвідчений кулінар. Складність може виникнути лише під час чищення риби, а все інше гранично просто!

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Зберіть інгредієнти для дивовижного супчика.
  • Займіться скумбрією. Підморожену рибу заздалегідь розморозьте. Видаліть голову та хвіст. Рибку очистіть від нутрощів, розділіть навпіл.
  • У посуд для варіння наберіть 1,2 літра води. Складіть рибку.
  • Кріп обдайте під краном водою. Крупно нарубайте, закиньте у воду.
  • Поставте каструлю на плиту і закип’ятіть. Зніміть шумівкою пінку, зменшіть нагрів і варіть 20 хвилин.
  • Готову скумбрію дістаньте з бульйону. Бульйон процідіть через сито.
  • Коренеплоди помийте щіткою і очистіть від шкірки за допомогою ножа або овочечистки. Картоплю поріжте досить крупно і закиньте в бульйон.
  • Морквину наріжте кружечками. З цибулини зніміть лушпиння і дрібненько наріжте. Сковорідку розжарити, вилийте олію. Додайте моркву з цибулею.
  • Пасеруйте до м’якого стану.
  • Підсмажені овочі складіть в бульйон.
  • Пшоно добре промийте і додайте в бульйон.
  • Насипте сіль і перець. Киньте лаврушку. Готуйте щонайменше 20 хвилин.
  • Рибу відокремте від кісточок, поверніть у бульйон. Закип’ятіть. Вимкніть плиту і залиште настоятися.

Апетитний рибний суп поділіть по порціях. Додайте подрібнений кріп. Кличте сім’ю до обіднього столу і трапезуйте з насолодою!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь