Рибний суп із голів скумбрії

Рибний суп із голів скумбрії – бюджетна та дуже апетитна страва. Я звикла солити скумбрію в домашніх умовах. Виходить дуже смачно. Але зараз не про це. А ось голови завжди викидала чи пригощала дворових котів, доки не знайшла цей рецепт. Буває, що до зарплати залишається небагато фінансів, а їсти хочеться. Тоді і приходить цей рецепт на допомогу.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
50 хвДрук
  • Голови скумбрії помістіть у каструлю для варіння, наберіть 1,5 літра води. Поставте на плиту та закип’ятіть. Зніміть піну шумівкою і готуйте 15 хвилин.
  • Через 15 хвилин витягніть голови, а бульйон перелийте через ситечко.
  • Коренеплоди помийте щіткою під струменем води та очистіть від шкірки за допомогою ножа або економки. Картоплю поріжте досить грубо і закиньте в бульйон.
  • Круглозерний рис промийте до прозорості води і висипте в запашний бульйон.
  • Насипте сіль, горошини перцю та лаврушку.
  • Приправте хмелі-сунелі і продовжуйте готувати не менше 20 хвилин.
  • Морквину наріжте квадратиками. З цибулини зніміть лушпиння і дрібненько наріжте. Спосіб нарізки непринциповий. Робіть, як звикли.
  • Цибулю з морквою пасеруйте на розпеченій сковорідці з олією.
  • Петрушку промийте водою, подрібніть ножем . Пересипте разом із засмажкою в суп. Поверніть риб’ячі голови в каструлю. Закип’ятіть, вимкніть плиту та залиште настоятися. Голови надають бульйону насиченого смаку.

Наваристий і запашний рибний суп розлийте по тарілках і їжте з насолодою! Голови віддайте котикам. Виходить вигідний супчик для себе і вихованців.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь