Сирно-малинова начинка в здобній ватрушці – ідеальний рецепт для літнього чаювання: ягоди надають десерту кислинку і більш насичений смак і аромат. Готується така випічка досить швидко і не вимагає особливих навичок в кулінарії.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста:
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Масло вершкове 150 гр.
- Борошно пшеничне 250 гр.
- Розпушувач 2 ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Для начинки:
- Кисломолочний сир 11% 600 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Цукор ванільний 2 ч. л.
- Крохмаль кукурудзяний 1 ст. л.
- Малина 300 гр.
Кроки
- Трохи розм’якшене при кімнатній температурі масло збивається з цукром і однією щіпкою солі, поки маса не стане пишною. Поступово вбивають яйця і продовжують збивати масу.
- Борошно змішати з розпушувачем і поступово з’єднати з масляною сумішшю.
- Форму для випікання вистилають пергаментом, який трохи змащують вершковим маслом і присипають борошном.
- Малину акуратно посипають крохмалем і обережно розподіляють її по поверхні ягід.
- Яйця збивають з двома видами цукру – звичайним і ванільним, додають сир і добре збивають масу за допомогою блендера.
- У підготовлену форму акуратно викладають тісто, розрівнюють його і формують бортики. В середину розподіляють начинку з сиру, а після того, як її разравняют, кладуть ягоди малини рівномірно по всій сирній масі.
- Ватрушку ставлять в духову шафу, який розігріли до 180 градусів, і тримають до готовності приблизно 45-55 хвилин.
Перед подачею випічку краще повністю остудити, щоб начинка при розрізанні на порції не розтікалася.