Фрикадельки
Фрикадельки — м’ясне блюдо, яке представляє собою невеликі кульки (розміром з волоський горіх) з фаршу. Фарш можна брати будь-який: яловичий, свинячий, курячий, рибний, можна навіть змішувати деякі сорти м’яса. Кухарі стверджують, що найсмачніші фрикадельки виходять з фаршу, в якому змішані яловичина, свинина, курка і баранина.
Як приготувати фрикадельки
У фарш, як і в котлетний, можна додавати яйце, борошно, а також різні спеції: цибулю, часник, перець і т.д., хто з чим любить. Щоб фрикадельки вийшли ніжними, можна фарш, в який вже додані всі інгредієнти, ще раз прокрутити через м’ясорубку.
Крім цього, в фарш для фрикадельок можна додати трохи вершкового масла (це поліпшить їх смак), подрібнені гриби (можна брати свіжі відварені або сухі відварені, другий варіант зробить фрикадельки дуже ароматними).
Фарш буде еластичним, якщо перед приготуванням фрикадельок його гарненько відбити.
Формувати фрикадельки можна руками або за допомогою чайної ложки. Щоб фарш не прилипав і руки, і ложки можна змочити водою або рослинною олією.
Смачні рецепти фрикадельок
Рецептів приготування фрикадельок дуже багато. Їх можна відварювати, смажити, тушкувати, додавати в супи.
Мабуть, найпоширеніше блюдо з фрикадельками – це суп. Фрикадельки закидають в киплячу воду на пару хвилин. Потім шумівкою їх виймають, а бульйон виливають. Це роблять для того, щоб суп вийшов прозорим. Після цього відварені фрикадельки заливають кип’яченою водою, додають картоплю, а в кінці варіння – заздалегідь підсмажені цибулю і моркву.