Фрикадельки з підливою, як в дитячому садочку

фрикадельки з підливою як в дитячому саду

Це не просто м’ясна страва, а смак дитинства. Тому пропонуємо приготувати м’ясні кульки, як в садку – по ГОСТу радянської кулінарії.

Інгредієнти
Порції: +8
На порцію
Калорії: 240 ккал
Кроки
50 хвДрук
  • Насамперед для засмажки дрібно шаткуємо цибулю і обсмажуємо її в суміші вершкового масла і рослинної олії до легкої золотистості протягом 4-5 хвилин.
  • Обсмажену цибулю відправляємо в фарш разом з відвареним рисом, яйцем, сіллю і перцем. Все добре вимішуємо до однорідності і прибираємо в прохолодне місце на півгодини.
  • В цей час невеликими кубиками нарізаємо цибулю, натираємо на крупній тертці моркву, а також дрібно шаткуємо зелень і часник.
  • На сухій сковороді обсмажуємо борошно до світло-коричневого кольору і поки відставляємо його в сторону.
  • До легкої золотистості пасеруємо цибулю,а потім обсмажуємо її разом з морквою протягом 2-2, 5 хвилини.
  • До овочів додаємо томатну-пасту і обсмажуємо ще хвилину.
  • Вливаємо 550 мл бульйону, перемішуємо, доводимо до кипіння, а потім на повільному вогні тушкуємо під кришкою 15 хвилин.
  • До обсмаженого борошна додаємо сметану, вливаємо бульйон, що залишився і розмішуємо до однорідності.
  • З охолодженого фаршу ліпимо кульки, обвалюємо в борошні і обсмажуємо по півтори хвилини з кожного боку.
  • Викладаємо фрикадельки в форму і повертаємося до томатного соусу, який перебиваємо в блендері або протираємо через сито.
  • Повертаємо соус на сковороду, доводимо до кипіння, після додаємо зелень з часником, цукор. Вливаємо сметанний соус і при постійному помішуванні проварюємо 3-4 хвилини.
  • Потім при необхідності підсипаємо сіль, кладемо лавровий лист і горошини перцю, проварюємо ще 5 хвилин.
  • Заливаємо соусом фрикадельки і запікаємо в розігрітій до 190°С духовці 20 хвилин.

Обов’язково додайте у фрикадельки відварений рис, саме він робить їх консистенцію більш ніжною.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 4 оцінки, середнє 4.75 з 5 )
Залишити відповідь