Фрикадельки в духовці з підливою і картоплею

Час приготування: 60 хв

Фрикадельки можна запекти з підливою і картоплею. Так для ситного обіду або вечері можна відразу приготувати основне блюдо і гарнір. При цьому плюс рецепта в тому, що всі інгредієнти не потребують попередньої термічної обробки, все відразу запікається в духовці.

Інгредієнти
Порції: +4
На порцію
Калорії: 147 ккал
Білки: 5 г
Жири: 11 г
Вуглеводи: 8 г
Кроки
60 хвДрук
  • Середніми за розмірами брусочками нарізаємо очищені бульби картоплі.
  • Відразу викладаємо картоплю в змащену маслом форму.
  • За допомогою блендера подрібнюємо цибулю, додаємо її до фаршу, кладемо відварений до напівготовності рис. Також підсипаємо сіль, перець і будь-які приправи для м’яса. Все добре вимішуємо.
  • З фаршу формуємо кульки і обвалюємо їх у борошні.
  • У миску кладемо томатну пасту, сметану, через прес видавлюємо часник, всипаємо сіль і перець. Потім вливаємо гарячу воду і розмішуємо віночком до однорідності.
  • Фрикадельки розкладаємо поверх картоплі, заливаємо все томатним соусом і відправляємо в духовку на 40 хвилин (температура 180°С).
  • фрикадельки з підливою і картоплею
    Готову страву посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.

Обов’язково додавайте в фарш цибулю, адже вона не тільки надає особливий смак, але і робить фрикадельки більш соковитими.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 3 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь