Фрикадельки з гречкою

фрикадельки з гречкою
Час приготування: 1 год 40 хв

Фрикадельки прекрасно поєднуються з будь-яким гарніром, який можна готувати відразу разом з основною стравою. Є покроковий рецепт з фото дуже смачних і апетитних фрикадельок з гречкою і томатною підливою.

Інгредієнти
Порції: +3
На порцію
Калорії: 225 ккал
Білки: 11 г
Жири: 13 г
Вуглеводи: 16 г
Кроки
1 год 40 хвДрук
  • Гречку добре промиваємо, заливаємо окропом і поки відставляємо в сторону.
  • Дрібними кубиками шаткуємо цибулю, на тертці подрібнюємо моркву.
  • На рослинній олії до напівпрозорості обсмажуємо цибулю, додаємо моркву, смажимо все разом 1-2 хвилини.
  • До овочів додаємо натертий на тертці помідор, який можна замінити 1 ст.л. томатної пасти. Все добре перемішуємо.
  • Тепер вливаємо воду, кладемо сметану, лавровий лист, підсипаємо сіль, перець, сушену зелень.
  • До заливання додаємо пропущений через прес часник, перемішуємо і знімаємо з вогню.
  • У миску кладемо фарш, подрібнену в блендері цибулю і часник, сіль, перець. Для соковитості додаємо сметану і добре все вимішуємо.
  • З фаршу формуємо фрикадельки.
  • У змащену маслом форму викладаємо гречку, заливаємо половиною заливки і перемішуємо.
  • фрикадельки з гречкою
    Зверху розкладаємо фрикадельки, заливаємо заливкою, що залишилася і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин (температура 190°С).

Сміливо приправляйте фарш. Крім солі і перцю, можна використовувати мускатний горіх, м’яту, базилік, розмарин і інші прянощі

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 5 оцінок, середнє 4.6 з 5 )
Залишити відповідь