Фрикадельки з рисом і томатною підливою – дуже смачне і зовсім не складне в приготуванні блюдо. Соус виходить дуже ароматним, при бажанні в нього можна додати свої улюблені спеції і прянощі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш м’ясний 800 гр.
- Рис білий 180 гр.
- Цибуля ріпчаста 300 гр.
- Морква 120 гр.
- Помідор 270 гр.
- Сіль 3 ч. л.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Лавровий лист 2 шт.
- Коріандр ½ ч. л.
- Сушеної зелені 1 ч. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Вода 1 л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
На порцію
Калорії: 243 ккал
Білки: 8 г
Жири: 21 г
Вуглеводи: 6 г
Кроки
- У сотейник з киплячою водою засипаємо рис і після закипання варимо протягом 10 хвилин.
- Невеликими кубиками подрібнюємо цибулю і пасеруємо її на рослинній олії протягом 3 хвилин.
- До цибулі додаємо моркву і обсмажуємо ще пару хвилин.
- Потім до овочів всипаємо борошно, сіль, цукор, мелену паприку і додаємо різані томати. Все добре перемішуємо.
- Через хвилину підсипаємо чорний перець, вливаємо воду, розмішуємо, доводимо до кипіння.
- Кладемо лавровий лист і вимикаємо плиту.
- У миску викладаємо м’ясний фарш, кладемо сіль, коріандр, сушену зелень, перець і все добре вимішуємо.
- Тепер фарш з’єднуємо з рисом, знову все перемішуємо і формуємо фрикадельки.
- М’ясні кульки викладаємо у форму, заливаємо соусом і відправляємо в духовку на 30 хвилин (температура 180°С).
Для соусу можна використовувати свіжі або консервовані томати або, на крайній випадок, томатну пасту. Головне – потрібно обов’язково додати цукор, це маленький секрет смачної томатної підливи.