Фрикадельки з томатною підливою

фрикадельки з томатною підливою

Фрикадельки з рисом і томатною підливою – дуже смачне і зовсім не складне в приготуванні блюдо. Соус виходить дуже ароматним, при бажанні в нього можна додати свої улюблені спеції і прянощі.

Інгредієнти
Порції: +6
На порцію
Калорії: 243 ккал
Білки: 8 г
Жири: 21 г
Вуглеводи: 6 г
Кроки
1 год 50 хвДрук
  • У сотейник з киплячою водою засипаємо рис і після закипання варимо протягом 10 хвилин.
  • Невеликими кубиками подрібнюємо цибулю і пасеруємо її на рослинній олії протягом 3 хвилин.
  • До цибулі додаємо моркву і обсмажуємо ще пару хвилин.
  • Потім до овочів всипаємо борошно, сіль, цукор, мелену паприку і додаємо різані томати. Все добре перемішуємо.
  • Через хвилину підсипаємо чорний перець, вливаємо воду, розмішуємо, доводимо до кипіння.
  • Кладемо лавровий лист і вимикаємо плиту.
  • У миску викладаємо м’ясний фарш, кладемо сіль, коріандр, сушену зелень, перець і все добре вимішуємо.
  • Тепер фарш з’єднуємо з рисом, знову все перемішуємо і формуємо фрикадельки.
  • М’ясні кульки викладаємо у форму, заливаємо соусом і відправляємо в духовку на 30 хвилин (температура 180°С).

Для соусу можна використовувати свіжі або консервовані томати або, на крайній випадок, томатну пасту. Головне – потрібно обов’язково додати цукор, це маленький секрет смачної томатної підливи.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 3.5 з 5 )
Залишити відповідь