Найніжніші відбивні з сиром і пікантною помідоркою можна приготувати не тільки в духовці, але і на сковороді. Для цього вам потрібно вивчити наш рецепт і суворо дотримуватися кроків приготування. Ці відбивні потрібно подавати виключно свіжими і ще гарячими, щоб сир не встиг охолонути і приємно тягнувся.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 500 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Борошно пшеничне ½ ст.
- Сіль за смаком
- Приправа для м’яса за смаком
- Твердий сир 70 гр.
- Помідор 1 шт.
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Шматок нежирної свіжої свинини промийте у воді і наріжте його на шматочки. Ріжте м’ясо уздовж волокон, а потім відбийте його. Для відбивання можете акуратно накрити свиняче м’ясо харчовою плівкою і відбивати його тупим боком ножа або молоточком – на ваш розсуд.
- У мисочці збийте курячі яйця, а борошно висипте в окрему тарілку або миску. М’ясо гарненько натріть спеціями з обох сторін, щоб воно увібрало в себе максимум аромату і смаку. Твердий сир заздалегідь натріть на середній тертці або наріжте тонкими пластинами – на ваш смак.
- Наберіть в сковороду помірну кількість рослинної олії і розігрійте сковорідку. М’ясо занурте в яйце, а потім обваляйте кожен шматочок в борошні або панірувальних сухариках. Надлишки панірування струсіть, інакше вона буде горіти на сковороді, а свинину покладіть на розігріту сковорідку.
- Поки готуються відбивні, сполосніть помідори і наріжте їх не дуже товстими кружечками. Відкладіть томати в сторону до натертого сиру, чекати своєї черги.
- М’ясо потрібно обсмажувати з двох сторін приблизно по 5 хвилин, поки шматочки не стануть золотистими з обох сторін. Коли свинячі відбивні зарум’яняться, зменшіть вогонь під сковорідкою і покладіть на кожен шматочок м’яса спочатку кружечок помідора, а потім рівну кількість сиру.
- Сковорідку з відбивними накрийте кришкою і на дуже маленькому вогні доведіть свинину до готовності, поки не розплавиться сир на відбивних.
Готову страву відразу ж подавайте до столу, не залишаючи її на потім.