Молочні супи часто вважають стравами виключно солодкими. І мало кому приходить ідея приготувати молочний суп з овочами. Ця страва точно заслуговує на увагу за свій цікавий смак і поживні властивості.
Інгредієнти
Порції: –+
- Молоко коров’яче 600 мл.
- Вода 300 мл.
- Картопля 250 гр.
- Морква 60 гр.
- Капуста білокачанна 80 гр.
- Масло вершкове 10 гр.
- Сіль за смаком
Кроки
- Овочі очистіть і обполосніть проточною водою.
- Наріжте овочі невеликими кубиками.
- Викладіть овочі в каструлю, влийте воду і варіть їх майже до готовності 10 хвилин. Якщо ви використовуєте більш жорсткий зимовий сорт капусти, то її слід попередньо варити 5 хвилин окремо від інших овочів.
- Після цього влийте в каструлю молоко і викладіть вершкове масло, варіть суп 5 хвилин, в кінці посоліть блюдо за смаком.
Суп вариться дуже швидко, і подавати його до столу можна відразу після приготування.