Поласувати домашнім мармеладом в зимову пору року — додаткове задоволення. Пектин, що міститься в яблуках і зберігається в мармеладі, — дуже корисна речовина, яку надзвичайно важливо вживати в холодну пору року.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 2.5 кг.
- Цукор-пісок 600 гр.
- Вода 400 мл.
Кроки
- Яблука промивають, видаляють насіннєві коробочки, але їх не викидають і готують окремо: при тепловій обробці з насіннєвих коробочок виділяється велика кількість пектину. Шкірку з скибочок яблук видаляти не потрібно.
- Серцевини фруктів складають в сотейник і заливають водою, готують на середньому вогні, поки не стануть м’якими. Потім відкидають їх на сито і проціджують масу – пектин, що утворився.
- Яблучні часточки нарізають дуже дрібно. Можна, як варіант, прокрутити їх на м’ясорубці або натерти. Масу перекладають в каструлю і тушкують при слабкому нагріванні плити.
- Пектин з яблучних насіннєвих коробочок разом з 200 гр. цукру додають до маси з подрібнених яблук. Все перемішують і продовжують тушкувати, збільшивши вогонь до середнього, поки скибочки не стануть м’якими (25 хвилин). Важливо регулярно перемішувати вміст каструлі, щоб яблука не пригорали. Якщо рідини недостатньо для тушкування, можна додати трохи води.
- Масу перебивають блендером або перетирають через сито, щоб вона стала максимально однорідною, і всипають решту цукру – 400 гр. Продовжують готувати на слабкому вогні, щоб пюре потихеньку уварюють і зменшувалося в обсязі. Маса буде готова, коли стане відходити від стінок і тримати форму.
- Одержаний мармелад розкладають на деко з пергаментом рівним шаром і дають застигнути, а потім нарізають порціями.