Дуже смачний кисло-солодкий джем, який ідеально підійде і для додавання в випічку, і для самостійного вживання. Він виходить досить густим. Особливо це помітно, коли він охолоне. Колір дуже насичений, а який вишневий аромат!
На кожен кілограм ягід беріть 500-600 грам цукру – все залежить від того, наскільки солодкий результат ви хочете отримати. Зверніть увагу, що якщо кісточки з вишні не діставати, у вас вийде варення. Якщо витягти, то відмінний джем – так буде навіть зручніше їсти. І в першому і в другому випадку консистенція варення дуже цікава – вишневі цільні ягідки в ніжному джемі з порічок.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вишня 1 кг.
- Смородина червона (порічки) 1 кг.
- Цукор-пісок
Кроки
- Вишню обполосніть, переберіть: вам потрібно видалити сміття, листочки, живці, а також пом’яті ягоди.
- Засипте її половиною цукру і добре перемішайте.
- Обполосніть і переберіть смородину. Відкиньте в друшляк, щоб стекла вода.
- Перекладіть її в окрему глибоку ємність і пюрируйте за допомогою погружного блендера.
- У процесі додайте половину цукру від решти, а коли ягода буде подрібнена майже повністю, додайте другу половину цукру.
- Надішліть смородину на вогонь і проварюйте 15 хвилин після закипання на самому слабенькому вогні, постійно перемішуючи.
- Перекладіть до смородини вишню з цукром. Продовжіть варити перемішуючи.
- Коли вишня почне кипіти, зменшіть вогонь і варіть ще 8 хвилин.
- Розлийте варення по підготовленим банкам і накрийте кришками.
- Банки поставте в каструлю і налийте в неї окріп приблизно до половини. Надішліть на вогонь.
- Як тільки намітиться кипіння, стерилізують ще 8 хвилин для півлітрової баночки і 12 хвилин для літрової.
- Закрийте герметично кришечками. Поставте баночки на кришки, закутайте в ковдру або рушник. Дайте їм до кінця охолонути.