Естонський домашній кекс з родзинками на яєчних білках

У багатьох кулінарних рецептах, а особливо у випічці, використовують яйця. І дуже часто їх поділяють на жовтки і білки. Думаю, у вас теж траплялося так, що після приготування чергової страви залишалася одна з цих частин. Благо я знаю, як з користю утилізувати білки. Вони підуть на мій улюблений домашній кекс з родзинками.

Тісто виходить приголомшливо пишним, адже в основному складається зі збитих яєчних білків. При замішуванні з ним потрібно поводитися дбайливо, щоб зберегти повітряну текстуру. В Естонський кекс крім родзинок можна додати шоколадні краплі, цукати або в’ялену журавлину. Тільки не переборщіть з начинкою, інакше заб’єте тісто.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 5 хвДрук
  • Промийте родзинки і залийте їх окропом, через 10 хвилин злийте рідину. Коли сухофрукт охолоне, змішайте його з крохмалем (можна замінити борошном).
  • Візьміть 210-220 г білків і збийте їх разом з цукром, ваніліном і сіллю до отримання стійкої піни. Повільно влийте розтоплене вершкове масло, перемішуючи масу віночком.
  • Змішайте борошно з розпушувачем і поступово введіть в білки, перемішуючи лопаткою знизу вгору. Якщо утворилися грудочки, акуратно розмішайте їх віночком. Слідкуйте, щоб тісто не осіло. Додайте родзинки.
  • Змастіть форму вершковим маслом і викладіть тісто. Випікайте кекс в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-50 хвилин. Якщо верх почне пригорати, накрийте його фольгою.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь