Гарбузовий кекс до чаю: осінній рецепт

Пізній вечір, ароматний гарячий чай та теплий плед. Уявили? Додайте ще до цього повітряний гарбузовий кекс і ідеальний пазл склався. Скористайтеся дарами осені та порадуйте себе смачною випічкою із сезонних плодів.

Цей легендарний кекс подають у Старбаксі. Такий апетитний десерт з гарбуза дуже популярний у цій мережі кав’ярень. І причина успіху цієї солодкої страви зрозуміла. Вона полягає в незрівнянному смаку та ніжній текстурі таких яскравих ласощів.

Як спекти гарбузовий кекс

Щоб випічка вийшла ще більш ароматною, рекомендуємо додати в тісто натерту на дрібній тертці лимонну або апельсинову цедру.. Легка цитрусова нотка зробить цей десерт чудовим. Він обов’язково сподобається наймолодшим членам вашої родини.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
60 хвДрук
  • Очищаємо гарбуз від шкірки. Нарізаємо на шматочки. Відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
  • Перебиваємо гарбуз блендером. Додаємо соняшникову олію, яйця та цукор. Добре перемішуємо.
  • В окремій ємності змішуємо пшеничне борошно з сіллю, содою, розпушувачем, ваніліном та мускатним горіхом. Всипаємо до гарбузової суміші. Ретельно перемішуємо.
  • Отриману масу виливаємо у форму для запікання, застелену пергаментом. Посипаємо очищеним гарбузовим насінням. Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Не забудьте перевірити готовність кексу перед тим, як виймати його з духовки. Для цього варто скористатися зубочисткою. Проткніть нею кекс і переконайтеся, що вона вийшла сухою. Розріжте десерт на порційні шматочки та подайте його до столу з кавою по-віденськи. Спосіб приготування такого напою є досить простим. Варимо каву. В окремій ємності збиваємо вершки із цукром до стійких піків. Вливаємо в склянку кави, за бажання додаємо цукор. Зверху за допомогою ложки викладаємо збиті вершки та посипаємо шоколадною крихтою. Ароматний кекс з гарбуза з кавою готові!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь