Креветки аль-Аджилло – це традиційні іспанські закуски з креветок, приготовлені з часником.
Цей рецепт креветок al ajillo однаково смачний із лангустинами чи креветками. Цей рецепт настільки цінується і популярний, що його нерідко пропонують вам, коли ви приходите в ресторан, як закуску. Буває, що його подають як супровід до рибної страви, наприклад, супу, або пропонують при замовленні келиха дуже холодного білого вина.
Креветки найкраще готувати у глиняному посуді. Так креветки залишаться особливо ніжними, а смак оливкової олії, чилі та часнику повільно проникне в саме серце.
Зовнішній вигляд креветок або аджило може трохи відрізнятися в залежності від регіону. Одні зберігають голову креветок, інші їх чистять, вся річ у звичці та регіональній культурі. Збереження голови робить олію ще ароматнішою, але робить дегустацію менш приємною. Ви також можете занурити свою скибочку хліба в олію і прикрасити її кількома креветками, перш ніж відкусити її.
- Креветки свіжі 1 кг.
- Часник 15 зубчиків
- Перець чилі 2 шт.
- Олія оливкова 300 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Очистіть креветки. Вимийте їх та висушіть.
- Негайно посоліть їх, перемішавши руками, щоб сіль просочилася. Відкладіть убік
- У жаровню, бажано глиняну, налийте оливкову олію першого холодного віджиму.
- Нагрійте олію на середньому вогні. Додайте перець та часник. Підрум’яньте зубчики часнику, не підрум’янюючи їх, щоб вони не виділяли присмаку гару.
- Видаліть всі скибочки часнику та перець з олії і відкладіть убік.
- У гарячу олію киньте заздалегідь очищені креветки.
- Збільшіть вогонь і обсмажуйте протягом 1 хвилини на середньому вогні, постійно помішуючи. Злегка поперчіть.
- Через хвилину олія змінить колір, а креветки випустять свій сік.
- Додайте зарезервовані перці та шматочки часнику. Добре перемішайте.