Гамбас аль Аджілло — креветки по-іспанськи в часниковому соусі

Креветки аль-Аджилло – це традиційні іспанські закуски з креветок, приготовлені з часником.

Цей рецепт креветок al ajillo однаково смачний із лангустинами чи креветками. Цей рецепт настільки цінується і популярний, що його нерідко пропонують вам, коли ви приходите в ресторан, як закуску. Буває, що його подають як супровід до рибної страви, наприклад, супу, або пропонують при замовленні келиха дуже холодного білого вина.

Креветки найкраще готувати у глиняному посуді. Так креветки залишаться особливо ніжними, а смак оливкової олії, чилі та часнику повільно проникне в саме серце.

Зовнішній вигляд креветок або аджило може трохи відрізнятися в залежності від регіону. Одні зберігають голову креветок, інші їх чистять, вся річ у звичці та регіональній культурі. Збереження голови робить олію ще ароматнішою, але робить дегустацію менш приємною. Ви також можете занурити свою скибочку хліба в олію і прикрасити її кількома креветками, перш ніж відкусити її.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
42 хвДрук
  • Очистіть креветки. Вимийте їх та висушіть.
  • Негайно посоліть їх, перемішавши руками, щоб сіль просочилася. Відкладіть убік
  • У жаровню, бажано глиняну, налийте оливкову олію першого холодного віджиму.
  • Нагрійте олію на середньому вогні. Додайте перець та часник. Підрум’яньте зубчики часнику, не підрум’янюючи їх, щоб вони не виділяли присмаку гару.
  • Видаліть всі скибочки часнику та перець з олії і відкладіть убік.
  • У гарячу олію киньте заздалегідь очищені креветки.
  • Збільшіть вогонь і обсмажуйте протягом 1 хвилини на середньому вогні, постійно помішуючи. Злегка поперчіть.
  • Через хвилину олія змінить колір, а креветки випустять свій сік.
  • Додайте зарезервовані перці та шматочки часнику. Добре перемішайте.

Подавайте відразу, коли креветки будуть приготовлені, але ще соковиті приблизно через 10 хвилин.
 

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь