Приготуємо цікаву, ароматну, а головне смачну страва з мінімальною кількостю інгредієнтів, яка розлетиться зі столу в лічені хвилини – гарбуз з часником – це безпрограшний варіант, який оцінять всі любителі цього овоча.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз (середній) 1 шт.
- Часник 5-7 зуб.
- Рослинна олія 50 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Підготуємо овочі: головку часнику розбираємо на зубки, очищаємо від лушпиння, а гарбуз ретельно промиваємо, обсушуємо, знімаємо шкірку і вирізаємо ту частину, де знаходяться насіння.
- Помаранчевий овоч нарізаємо досить великими часточками.
- Часник ріжемо на тонкі пластини або пропускаємо через давилку.
- Кожну гарбузову часточку ріжемо на дві частини, обмазуємо рослинною олією з усіх боків і викладаємо в жароміцну форму, теж змащену олією.
- Шматочки посипаємо пластинками часнику, солимо, перчимо на свій смак і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40 хвилин.
- Після закінчення часу перевіряємо готовність кінчиком ножа – протикаємо і якщо ніж входить легко – виймаємо з духової шафи і насолоджуємося.
Приємного апетиту!