Спростіть процес приготування гарбузового варення, приготувавши його у мультиварці. Легкий рецепт «Пальчики оближеш» пропонує додати в помаранчевий десерт трохи яблук, розбавивши солодкий смак приємною кислинкою. Кількість цукру можна додавати на ваш смак, а ось з лимонною кислотою краще не експериментувати, щоб не зіпсувати гарбузові ласощі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 800 гр.
- Яблуко 1 шт.
- Цукор-пісок 500 гр.
- Імбир мелений ½ ч. л.
- Лимонна кислота 1 щіпка
- Вода 1.5 ст.
Кроки
- Яблуко добре промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо тверду серцевину з кісточками.
- Не очищаючи від корисної шкірки, нарізаємо яблуко невеликими шматочками і поміщаємо їх в чашу мультиварки.
- На відміну від яблука, з гарбуза слід забрати тверду шкірку. Також необхідно видалити волокнисту частину з насінням та нарізати м’якоть кубиками середнього розміру.
- Пересипаємо овоч до яблука в мультиварку та засипаємо все цукром.
- Добре перемішуємо інгредієнти, додаємо до них трохи лимонної кислоти, всипаємо імбир і даємо настоятися продуктам приблизно 60 хвилин.
- Коли гарбуз пустить достатньо соку, вибираємо програму «Тушкування» та ставимо на 1 годину. Якщо після цього часу гарбуз та яблука проваряться недостатньо добре, то встановлюємо ще на 20 хвилин. Порада: якщо ви використовували гарбуз щільної структури, його слід час від часу помішувати при томленні.
- Після закінчення часу дістаємо гаряче гарбузове варення і розкладаємо його за заздалегідь простерилізованим банкам, герметично закручуючи кришками, що прокип’ятили.
Гарбузове варення з яблуком приготувалося швидко та легко! Зберігаємо заготівлю в сухому та прохолодному місці після повного остигання. Смачної вам зими та заготовок!