Голубці з пекінської капусти з курячим фаршем готуються, як і класичні, тільки простіше та швидше. У них немає вираженого капустяного аромату і виходять голубці ніжними, що ідеально підходить для дитячого та дієтичного харчування. У цьому варіанті курячий фарш доповнимо рисом і обсмаженими овочами, а затушкуємо просто в сковороді, заливши їх водою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста пекінська 9 листочків
- Курячий фарш 300 гр.
- Рис білий (пропарений) 90 гр.
- Морква 70 гр.
- Цибуля ріпчаста 60 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Окріп 500 мл.
- Сметана 15% за бажанням
Кроки
- Відразу підготувати простий набір інгредієнтів для голубців. Холодною водою промити рис. Очистити цибулю з морквою. Листя пекінської капусти обшпарити окропом.
- Рис відварити до напівготовності відповідно до води 1:2. Цибулю дрібно нарізати. Моркву подрібнити на тертці.
- Цибулю з морквою обсмажити до золотистого кольору на розігрітій часниковій олії або на звичайній рослинній і з додаванням подрібненого часнику.
- В окремий посуд перекласти напівготовий рис, курячий фарш, овочеву засмажку та насипати спеції на свій смак.
- Ложкою ці інгредієнти добре перемішати.
- У листя пекінської капусти зрізати частину щільної основи і на кожен лист покласти по 1,5 столової ложки курячого фаршу.
- Акуратно конвертиком сформувати голубці.
- Потім голубці перекласти в глибоку сковороду, залити окропом, додати трохи солі і згасити на невеликому вогні під кришкою протягом 30-35 хвилин.
Приготовлені голубці з пекінської капусти з курячим фаршем розкласти по порційних тарілках, доповнити сметаною та сервірувати гарячими до столу.
Смачного!