Рецепт розрахований на баночку об’ємом в один літр. Укладаємо всі інгредієнти в тару. Заливаємо окропом, ставимо стерилізувати на десять хвилин і закочуємо. Як бачите, заготовити пікантну закуску зовсім нескладно.
Інгредієнти
Порції: –+
- Перець чилі 500 гр.
- Кріп 2 парасольки
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець запашний 2 шт.
- Часник 3 зуб.
- Сіль 1.5 ч. л.
- Оцтова есенція 1.5 ч. л.
Кроки
- Перці промиваємо в проточній воді. Хвостики зрізаємо, плоди залишаємо цілком, насіння не виймаємо.
- У чисту банку укладаємо промиті парасольки кропу, лаврове листя, очищені і розрізані навпіл зубки часнику, горошки запашного перцю. Потім закладаємо підготовлені стручки перцю.
- Висипаємо в банку вказану кількість солі, заливаємо окропом. Додаємо оцтову есенцію.
- Прикриваємо банку чистою стерилізованою кришкою і ставимо на стерилізацію на десять хвилин. Після цього закочує банку і даємо повністю охолонути. Прибираємо на зберігання в холодильник.
Приємного апетиту!