Не любите возитися з дріжджовим тістом? Цей рецепт для вас. Паска виходить надзвичайно пишна, повітряна, з ніжним сирним смаком. Додатковий ефект ласощам додасть нестандартна начинка – тут використовуються не родзинки, а будь-які цукати і курага.
Додатково можете додати улюблених горішків – вони зроблять паску ще більш цікавою. Сир беріть 5% жирності. Ванілін при бажанні замініть на корицю – вона додасть пасці просто приголомшливий аромат. Коли будете готувати глазур, не збивайте її занадто довго – вона застигає дуже швидко.
Інгредієнти
- Кисломолочний сир 5% 250 гр.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Борошно пшеничне 200 гр.
- Масло вершкове 120 гр.
- Сухофрукти 100-150 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Сода ½ ч. л.
- Ванілін за смаком
- Для глазурі
- Цукор-пісок 200 гр.
- Желатин 5 гр.
- Вода 36+60 гр.
Кроки
- Сир пробийте блендером до однорідності. Ще один варіант – пропустіть його через сито. У чашу викладіть яйця і цукор. Добре збийте міксером до побіління маси.
- Додайте розм’якшеного вершкового масла і продовжите збивати до утворення пишної субстанції.
- У яєчно-масляну масу покладіть сир і добре розмішайте до отримання маси однорідної консистенції все тим же міксером.
- До просіяного борошна додайте корицю або ванілін, а також соду і розпушувач. Добре все розмішайте. У кілька етапів додайте борошно до сирної маси, постійно перемішуючи.
- Додайте попередньо промиті і обсушені сухофрукти в тісто і все добре змішайте. У змащені маслом паперові форми викладіть тісто – вам потрібно заповнити їх на 2/3.
- Випікайте при 160 градусах 50-60 хвилин.
- Желатин залийте 36 грамами води, розмішайте і дайте набрякнути. У каструльці розмішайте цукор і воду. На середньому вогні доведіть масу до перших ознак кипіння. Але не кип’ятіть – в процесі потрібно весь час помішувати сироп.
- Коли він злегка охолоне, додайте до нього желатин. Збийте міксером на максимальній швидкості – на це піде 5-10 хвилинок.
- Коли паски охолонуть, рясно прикрасьте їх глазур’ю.