Апельсини в варення будуть відчуватися, як цукати. Досить міцні, пружні – вони дуже цікаві на контрасті з м’якою вишнею і рідкою частиною варення. Аромат же від вишні і цитрусових з корицею просто неймовірний. У міру солодке, з легкою кислинкою і теплим, пряним ароматом кориці.
Цукор регулюйте в залежності від солодощі вишні. Якщо вона не дуже солодка, то збільште кількість до 800-1000 грам. При необхідності додайте будь-який загусник.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вишня 1 кг.
- Цукор-пісок 500-700 гр.
- Апельсин 2 шт.
- Кориця 1 ч. л.
Кроки
- Вишню переберіть, помийте і видаліть кісточки за допомогою спеціального пристосування або будь-яким зручним способом.
- Перекладіть ягоди в каструлю з товстим дном, посипте її цукром і залиште на 2-3 години, щоб ягоди пустили сік.
- Поставте каструлю з ягодами і сиропом на вогонь і уварюйте приблизно півгодини. В процесі знімайте пінку.
- Апельсини помийте, витріть і наріжте шматками середнього розміру.
- Остудіть варення. І коли воно повністю охолоне, покладіть туди нарізаний апельсин. Перемішайте.
- Знову поставте каструлю з майбутнім варенням на вогонь. Уварюйте ще деякий час.
- Потім додайте корицю, перемішайте і варіть ще хвилинок 5.
- Розлийте готове варення по стерилізованим баночкам і закрийте кришками.