Готуємо варення з вишень з апельсином і корицею

варення з вишень апельсином і корицею

Апельсини в варення будуть відчуватися, як цукати. Досить міцні, пружні – вони дуже цікаві на контрасті з м’якою вишнею і рідкою частиною варення. Аромат же від вишні і цитрусових з корицею просто неймовірний. У міру солодке, з легкою кислинкою і теплим, пряним ароматом кориці.

Цукор регулюйте в залежності від солодощі вишні. Якщо вона не дуже солодка, то збільште кількість до 800-1000 грам. При необхідності додайте будь-який загусник.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
4 год 0 хвДрук
  • Вишню переберіть, помийте і видаліть кісточки за допомогою спеціального пристосування або будь-яким зручним способом.
  • Перекладіть ягоди в каструлю з товстим дном, посипте її цукром і залиште на 2-3 години, щоб ягоди пустили сік.
  • Поставте каструлю з ягодами і сиропом на вогонь і уварюйте приблизно півгодини. В процесі знімайте пінку.
  • Апельсини помийте, витріть і наріжте шматками середнього розміру.
  • Остудіть варення. І коли воно повністю охолоне, покладіть туди нарізаний апельсин. Перемішайте.
  • Знову поставте каструлю з майбутнім варенням на вогонь. Уварюйте ще деякий час.
  • Потім додайте корицю, перемішайте і варіть ще хвилинок 5.
  • Розлийте готове варення по стерилізованим баночкам і закрийте кришками.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь