Приготування гарніру не повинно займати багато часу. Напевно, тому ми так рідко морочимося над тим, як саме його приготувати. Що може бути простіше, ніж посмажити картоплю? Або зварити рис? І все ж іноді хочеться щось таке, що буде смачним і без великого шматка м’яса, котлети або тушкованих крилець. Сьогодні «Смачного» розповість вам, чому гречана запіканка краще звичайної каші.
Готувати її не складніше, ніж будь-яку іншу. Але принадність у тому, що вона хороша навіть як самостійна страва. Обсмажені гливи і ніжна сметана заливка відмінно розкриваються в поєднанні з гречкою.
- Гречка 300 г.
- Масло вершкове 15 г.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль ½ ч. л.
- Твердий сир
- Вода 600 мл.
- Гливи свіжі 300 г.
- Сметана 20% 300 г.
- Куряче яйце 1 шт.
- Промийте гречку і залийте її водою у зазначеній пропорції. Відваріть до повної готовності, а коли вода закипить, додайте шматочок вершкового масла. Каша повинна вийти розсипчастою.
- Поки каша вариться, приготуйте грибну заправку. Промийте гливи, наріжте їх і обсмажте на сковороді до рум’янцю.
- Потім додайте дрібно нарізану цибулю і доведіть гриби до повної готовності.
- Приготуйте заливку: збийте сметану з яйцем і сіллю.
- Викладіть половину гречки на змащене маслом деко. Потім викладіть половину грибів і кашу, що залишилася зверху. Залийте сметанно-яєчною масою, присипте сиром і випікайте в розігрітій духовці 15 хвилин при 170 градусах.
На подушці з гречки, до слова, добре готувати курячі стегна. Крупа вбере в себе весь сік, після чого її можна залити сметанним соусом разом з м’ясом. Таким чином у вас буде і друга страва, і гарнір на одному листі. Якщо замінити сметану йогуртом, ви отримаєте ситну і ніжну дієтичну вечерю. Радимо придивитися до цього рецепту тим, хто стежить за фігурою.