Гречана запіканка

гречана запіканка
Час приготування: 40 хв

Приготування гарніру не повинно займати багато часу. Напевно, тому ми так рідко морочимося над тим, як саме його приготувати. Що може бути простіше, ніж посмажити картоплю? Або зварити рис? І все ж іноді хочеться щось таке, що буде смачним і без великого шматка м’яса, котлети або тушкованих крилець. Сьогодні «Смачного» розповість вам, чому гречана запіканка краще звичайної каші.

Готувати її не складніше, ніж будь-яку іншу. Але принадність у тому, що вона хороша навіть як самостійна страва. Обсмажені гливи і ніжна сметана заливка відмінно розкриваються в поєднанні з гречкою.

запіканка з гречки
Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
40 хвДрук
  • Промийте гречку і залийте її водою у зазначеній пропорції. Відваріть до повної готовності, а коли вода закипить, додайте шматочок вершкового масла. Каша повинна вийти розсипчастою.
  • Поки каша вариться, приготуйте грибну заправку. Промийте гливи, наріжте їх і обсмажте на сковороді до рум’янцю.
  • Потім додайте дрібно нарізану цибулю і доведіть гриби до повної готовності.
  • Приготуйте заливку: збийте сметану з яйцем і сіллю.
  • Викладіть половину гречки на змащене маслом деко. Потім викладіть половину грибів і кашу, що залишилася зверху. Залийте сметанно-яєчною масою, присипте сиром і випікайте в розігрітій духовці 15 хвилин при 170 градусах.

На подушці з гречки, до слова, добре готувати курячі стегна. Крупа вбере в себе весь сік, після чого її можна залити сметанним соусом разом з м’ясом. Таким чином у вас буде і друга страва, і гарнір на одному листі. Якщо замінити сметану йогуртом, ви отримаєте ситну і ніжну дієтичну вечерю. Радимо придивитися до цього рецепту тим, хто стежить за фігурою.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 3 оцінки, середнє 4.67 з 5 )
Залишити відповідь