Гречана запіканка

гречана запіканка

Приготування гарніру не повинно займати багато часу. Напевно, тому ми так рідко морочимося над тим, як саме його приготувати. Що може бути простіше, ніж посмажити картоплю? Або зварити рис? І все ж іноді хочеться щось таке, що буде смачним і без великого шматка м’яса, котлети або тушкованих крилець. Сьогодні «Смачного» розповість вам, чому гречана запіканка краще звичайної каші.

Готувати її не складніше, ніж будь-яку іншу. Але принадність у тому, що вона хороша навіть як самостійна страва. Обсмажені гливи і ніжна сметана заливка відмінно розкриваються в поєднанні з гречкою.

запіканка з гречки
Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
40 хвДрук
  • Промийте гречку і залийте її водою у зазначеній пропорції. Відваріть до повної готовності, а коли вода закипить, додайте шматочок вершкового масла. Каша повинна вийти розсипчастою.
  • Поки каша вариться, приготуйте грибну заправку. Промийте гливи, наріжте їх і обсмажте на сковороді до рум’янцю.
  • Потім додайте дрібно нарізану цибулю і доведіть гриби до повної готовності.
  • Приготуйте заливку: збийте сметану з яйцем і сіллю.
  • Викладіть половину гречки на змащене маслом деко. Потім викладіть половину грибів і кашу, що залишилася зверху. Залийте сметанно-яєчною масою, присипте сиром і випікайте в розігрітій духовці 15 хвилин при 170 градусах.

На подушці з гречки, до слова, добре готувати курячі стегна. Крупа вбере в себе весь сік, після чого її можна залити сметанним соусом разом з м’ясом. Таким чином у вас буде і друга страва, і гарнір на одному листі. Якщо замінити сметану йогуртом, ви отримаєте ситну і ніжну дієтичну вечерю. Радимо придивитися до цього рецепту тим, хто стежить за фігурою.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 3 оцінки, середнє 4.67 з 5 )
Залишити відповідь