Грецький салат сам собою – цілком дієтичне блюдо. Суміш свіжих овочів з оливковою олією холодного віджиму несе лише користь здоров’ю. Традиційний сир фета, з метою зниження калорійності та вмісту солі, рекомендуємо замінити на низькокалорійний сир. Для пікантності додаємо сік лимона.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 2 шт.
- Огірок 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Цибуля червона 1 шт.
- Маслини 1 банка
- Сир низькокалорійний 100 гр.
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Лимон 1 шт.
- Сіль за смаком
- Прованські трави за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 129 ккал
Білки: 2.3 г
Жири: 11.5 г
Вуглеводи: 6.3 г
Кроки
- Щоб приготувати грецький салат ПХ, готуємо продукти для салату: овочі промиваємо та обсушуємо. Оливки відкидаємо на друшляк і даємо стекти рідині.
- Помідор нарізаємо невеликими кубиками. Якщо виділилося дуже багато соку при нарізанні, його потрібно злити. У огірка зрізаємо кінчики, щоб уникнути гіркоти. Нарізаємо огірок кубиками. Перець болгарський очищаємо від плодоніжки та насіння, ріжемо невеликими шматочками, пропорційними з іншими інгредієнтами. Сир також нарізаємо кубиками. Червону цибулю ріжемо на тонкі напівпрозорі півкола.
- У глибоку салатницю висипаємо всі нарізані інгредієнти, поливаємо оливковою олією, лимонним соком до смаку, посипаємо сіллю та прованськими травами. Акуратно перемішуємо
Подавати грецький салат рекомендується одразу після приготування. Можна прикрасити за бажанням часточкою лимона і присипати чорним перцем свіжомеленим.
Смачного!