Грузинські хачапурі «Човник з яйцем» – це дуже апетитна та смачна страва традиційної грузинської кухні. Приготувати таке частування в домашніх умовах зможе будь-хто. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 350 гр.
- Рослинна олія 1 ст. л.
- Вода 200 мл.
- Дріжджі сухі/свіжі 5/15 гр.
- Сіль ½ ч. л.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Куряче яйце 3 шт.
- Сир Сулугуні 400 гр.
- Масло вершкове 20 гр.
Кроки
- У теплій воді розчиняємо сухі дріжджі, сіль та цукор. Вимішуємо та залишаємо на 5-10 хвилин.
- Просіюємо в цю масу борошно. Додаємо олію і вимішуємо.
- Починаємо вимішувати заготівлю руками.
- Формуємо акуратну щільну грудку. Прикриваємо її плівкою та прибираємо у тепле місце на 45-50 хвилин.
- Готове тісто ділимо на дві частини.
- Для начинки натираємо на великій тертці сир, перемішуємо його з одним яєчним білком, 50 мл води або молока і 1 ст.л. борошна.
- Розкочуємо тісто в акуратні овальні коржики. По краях кладемо трохи начинки. Закручуємо її в тісто і формуємо акуратні човники.
- Заготовки викладаємо на лист з пергаментом.
- Усередину човників кладемо начинку. Бортики обмазуємо збитим жовтком.
- Випікаємо при температурі 180 градусів близько 10-15 хвилин.
- У готових човниках робимо невелике заглиблення центром. Розбиваємо сюди курячим яйцем. Також кладемо шматочки вершкового масла.
Грузинські хачапурі «Човен з яйцем» готові. Частуйтесь!