Грузинські хачапурі «Човник з яйцем»

Грузинські хачапурі «Човник з яйцем» – це дуже апетитна та смачна страва традиційної грузинської кухні. Приготувати таке частування в домашніх умовах зможе будь-хто. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 50 хвДрук
  • У теплій воді розчиняємо сухі дріжджі, сіль та цукор. Вимішуємо та залишаємо на 5-10 хвилин.
  • Просіюємо в цю масу борошно. Додаємо олію і вимішуємо.
  • Починаємо вимішувати заготівлю руками.
  • Формуємо акуратну щільну грудку. Прикриваємо її плівкою та прибираємо у тепле місце на 45-50 хвилин.
  • Готове тісто ділимо на дві частини.
  • Для начинки натираємо на великій тертці сир, перемішуємо його з одним яєчним білком, 50 мл води або молока і 1 ст.л. борошна.
  • Розкочуємо тісто в акуратні овальні коржики. По краях кладемо трохи начинки. Закручуємо її в тісто і формуємо акуратні човники.
  • Заготовки викладаємо на лист з пергаментом.
  • Усередину човників кладемо начинку. Бортики обмазуємо збитим жовтком.
  • Випікаємо при температурі 180 градусів близько 10-15 хвилин.
  • У готових човниках робимо невелике заглиблення центром. Розбиваємо сюди курячим яйцем. Також кладемо шматочки вершкового масла.

Грузинські хачапурі «Човен з яйцем» готові. Частуйтесь!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь