Це варення готується дуже швидко. А щоб воно вийшло густим, додають желатин. Полуниця в такому варенні зберігає свій яскравий і насичений колір. Цей спосіб універсальний для будь-яких ягід. Варення ідеально підходить для подачі до млинців, оладок і сирників.
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця 1 кг.
- Цукор-пісок 600 гр.
- Вода 100 мл.
- Желатин 40 гр.
Кроки
- Почніть з підготовки ягід. Полуницю переберіть. Ретельно промийте у воді. Ягоди можна залишити у воді на хвилинку плавати, щоб осів бруд і пісок. Потім відкиньте на друшляк і дайте воді стекти з ягід. Потім акуратно видаліть з кожної ягідки плодоніжки. Це можна зробити за допомогою ножа.
- Наступним етапом приготуйте желатин. Швидкорозчинний желатин досить залити водою кімнатної температури і залишити на 20-30 хвилин. На 40 гр. желатину потрібно приблизно 100 мл. води. Якщо у вас інший желатин, то дотримуйтесь інструкції на упаковці.
- Поки желатин замочується, можна зайнятися полуницею. Засипте його цукром і дайте постояти приблизно 20 хвилин до появи соку. Не перемішуйте, а злегка струсіть ємність з полуницею.
- Далі поставте ягоди на плиту на середній вогонь. Цукор повинен повністю розчинитися. Потім доведіть варення до кипіння і залиште на 5 хвилин кипіти. В кінці додайте вже підготовлений желатин. Важливо пам’ятати, що желатин кип’ятити не можна, інакше він втрачає свої желюючі властивості. Тому після додавання добре розмішайте варення і приберіть з плити.
- Гаряче варення розлийте по банках. Банки і кришки заздалегідь повинні бути простерилізовані.
Ароматне варення готове.