Густе вишневе варення П’ятихвилинка без кісточок

вишневе варення П'ятихвилинка без кісточок

Смачне густе варення, де в складі є тільки вишні і цукор. Готується воно швидко і дуже-дуже просто. Варення хоч і називається “п’ятихвилинка”, варити його потрібно тричі по 5 хвилин. Тобто 15 хвилин готування на плиті. Кожні 5 хвилин його потрібно добре остуджувати. Щоб прискорити процес, просто розміщуйте каструлю з варенням в таз з холодною водою. Коли вона нагріється, поміняйте воду –  процес буде прискорений вдвічі.

Кісточки краще витягувати. По-перше, так зручніше буде їсти. По-друге, за спостереженнями варення без кісточки виходить завжди густіше, ніж варення з ягід з кісточками. До того ж в цьому рецепті витяг кісточок допоможе швидкому випускання ягодами соку – ви просто з’єднайте вишню з цукром, перемішати і можна варити. Чекати нічого не потрібно.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Вишню обмийте і відірвіть плодоніжки. Обсушувати ягоди не обов’язково.
  • За допомогою спеціального пристосування витягніть з вишні кісточки.
  • Покладіть підготовлені ягоди в каструлю, туди ж відправте цукор. Перемішайте.
  • Поставте каструлю на вогонь. Коли варення закипить, зменшіть жар до середнього і варіть ще 5 хвилиночок, знімаючи пінку.
  • Зніміть варення з вогню і остудіть. Поки воно остигає, підготуйте баночки. При необхідності простерилізуйте.
  • Коли варення охолоне, знову відправте каструлю на плиту. Коли воно закипить, зменшіть вогонь і уварюйте 5 хвилин. Не забувайте про пінку.
  • Знову зніміть вогню. Остудіть, а потім повторіть уварювання.
  • Коли варення прокипить третій раз, розлийте варення по банках.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 3 оцінки, середнє 4.67 з 5 )
Залишити відповідь