Смачне густе варення, де в складі є тільки вишні і цукор. Готується воно швидко і дуже-дуже просто. Варення хоч і називається “п’ятихвилинка”, варити його потрібно тричі по 5 хвилин. Тобто 15 хвилин готування на плиті. Кожні 5 хвилин його потрібно добре остуджувати. Щоб прискорити процес, просто розміщуйте каструлю з варенням в таз з холодною водою. Коли вона нагріється, поміняйте воду – процес буде прискорений вдвічі.
Кісточки краще витягувати. По-перше, так зручніше буде їсти. По-друге, за спостереженнями варення без кісточки виходить завжди густіше, ніж варення з ягід з кісточками. До того ж в цьому рецепті витяг кісточок допоможе швидкому випускання ягодами соку – ви просто з’єднайте вишню з цукром, перемішати і можна варити. Чекати нічого не потрібно.
- Вишня 2 кг.
- Цукор-пісок 1.5 кг.
- Вишню обмийте і відірвіть плодоніжки. Обсушувати ягоди не обов’язково.
- За допомогою спеціального пристосування витягніть з вишні кісточки.
- Покладіть підготовлені ягоди в каструлю, туди ж відправте цукор. Перемішайте.
- Поставте каструлю на вогонь. Коли варення закипить, зменшіть жар до середнього і варіть ще 5 хвилиночок, знімаючи пінку.
- Зніміть варення з вогню і остудіть. Поки воно остигає, підготуйте баночки. При необхідності простерилізуйте.
- Коли варення охолоне, знову відправте каструлю на плиту. Коли воно закипить, зменшіть вогонь і уварюйте 5 хвилин. Не забувайте про пінку.
- Знову зніміть вогню. Остудіть, а потім повторіть уварювання.
- Коли варення прокипить третій раз, розлийте варення по банках.