Хачапурі на кефірі, на сковороді порадує ніжним смаком та швидким кулінарним процесом. Таке частування нікого не залишить байдужим, а приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом нашої добірки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 2 ст.
- Кефір 120 мл.
- Сметана 40% 120 гр.
- Масло вершкове 80 гр.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Сода ½ ч. л.
- Для начинки
- Кисломолочний сир 5% 200 гр.
- Сир твердий 200 гр.
- Сметана 40% 3 ст. л.
- Кріп 1 пучок
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- У глибокій мисці з’єднуємо кефір, сметану, розтоплене вершкове масло, що охололо, сіль і цукор. Добре перемішуємо.
- Просіюємо в суміш борошно із содою.
- Замішуємо еластичне тісто і даємо відпочити близько 15-20 хвилин.
- Сир для начинки добре перетираємо через сито.
- До сиру відправляємо тертий на великій тертці сир та сметану.
- Доповнюємо продукти подрібненим кропом, сіллю та перцем.
- Вимішуємо масу для начинки.
- Підготовлене тісто ділимо на чотири частини.
- Кожну частину розгортаємо в тонкий шар.
- У центр кожного пласта кладемо трохи начинки.
- Закриваємо начинку краями тіста.
- Акуратно розкочуємо кожну заготовку в коржик.
- Розігріваємо сковороду і смажимо на ній коржики під кришкою до яскравого рум’янцю з кожного боку.
Хачапурі на кефірі готові. Подавайте до столу, обмазавши вершковим маслом.