З дитинства пам’ятаю аромат домашнього хліба. Моя бабуся працювала в пекарні, так що її випічка була на вищому рівні. Я була її головною помічницею. Хто б міг подумати, що через стільки років я буду вдячна за цей досвід. Стали в нагоді і деякі рецепти, що дісталися мені у спадок. Хліб “цеглинка” взагалі став улюбленим.
Приготувати його простіше простого. Із зазначених інгредієнтів виходить одна буханець вагою приблизно 600 г. У мене форма хліба у вигляді цегли викликає ностальгію. Ніби повертаєшся в безтурботне дитинство. Сподіваюся прищепити любов до домашньої випічки у своїх малюків. Старшенька вже щосили допомагає.
Інгредієнти
Порції: –+
- Молоко коров’яче 300 мл.
- Цукор-пісок 2 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Дріжджі 7 гр.
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- Борошно пшеничне 450 гр.
Кроки
- Злегка підігрійте молоко (воно не повинно бути гарячим), додайте дріжджі (можна замінити на 30 г свіжих), цукор і 100 г просіяного борошна. Перемішайте, накрийте рушником і залиште на 20 хвилин в теплому місці.
- Коли опара підніметься, додайте олію, сіль і борошно, що залишилося. Замісіть еластичне тісто, накрийте і знову залиште в теплі на 30 хвилин.
- Візьміть форму розміром 23 х 14 см і висотою 5 см. Змастіть її невеликою кількістю соняшникової олії і викладіть тісто. Дайте піднятися.
- Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте хліб протягом 35-40 хвилин. Перед нарізкою хліб повинен повністю охолонути.