Щоб домашні чебуреки вийшли хрусткими і рум’яними, приготуйте їх з щільного тіста на воді. Начинка з м’ясного фаршу і спецій зробить блюдо ситним і ароматним. Подавайте до обіду або в якості швидкого перекусу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 4 ст.
- Вода 300 мл.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сіль за смаком
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Рослинна олія для смаження
- Для начинки:
- Фарш м’ясний ½ кг.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції для фаршу за смаком
- Зелень 1 пучок
Кроки
- Добре розморожений фарш викладаємо у велику тарілку. До нього додаємо подрібнену зелень і ріпчасту цибулю, сіль і спеції за смаком.
- Ретельно розмішуємо начинку. Всі інгредієнти повинні рівномірно розподілитися.
- Замішуємо щільне тісто на чебуреки. Для цього необхідно просіяти борошно, додати в нього теплу воду, яйце, розтоплене масло, сіль і ретельно все перемішати.
- Ділимо тісто на невеликі частини. Тонко розгортаємо їх в кружечки, доповнюємо начинкою і складаємо навпіл. Закріплюємо краї за допомогою вилки.
- Розігріваємо сковороду і вливаємо в неї рясну кількість рослинної олії. Обсмажуємо чебуреки з двох сторін до хрусткої і золотистої скоринки.
Зайвий жир з готового блюда можна прибрати паперовими серветками. Підготовлені гарячі чебуреки готові до подачі. Приємного апетиту!