У цьому рецепті готуємо солодкі мариновані огірки з оцтом і на відміну від інших варіантів такої заготовки спецій, крім часнику, не додаємо. Маринад готуємо з достатньою кількістю оцту, що робить огірки по-справжньому маринованими, хрусткими і одночасно солодкими. Така заготовка добре зберігається навіть в квартирі. Робиться вона просто і швидко. Готуємо зі стерилізацією.
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 1.6 кг.
- Часник 6 зубців
- Для маринаду на 1 л води:
- Цукор-пісок 200 гр.
- Сіль 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% 200 мл.
Кроки
- Для цієї заготовки відразу готується маринад. У каструлю наливається чиста вода і в ній розчиняються всі інгредієнти для маринаду згідно пропорції рецепта і потрібного вам обсягу заготовки. Маринад доводиться до кипіння і залишається для охолодження до кімнатної температури.
- Банки вимиваються і стерилізуються будь-яким способом. Кришки кип’ятяться. Заздалегідь замочені в холодній воді огірки ретельно промиваються і звільняються від кінчиків. У банки кладуться очищені зубки часнику. Потім в них компактно укладаються підготовлені огірки.
- Огірки заливаються до самого верху охолодженим маринадом, прикриваються кришками. Потім банки стерилізуються у великій каструлі за правилами звичайної стерилізації консервацій протягом 10 хвилин від початку кипіння. Вірна ознака готовності огірків – зміна їх кольору.
- Потім банки з солодкими маринованими огірками герметично закупорюються, ставляться на кришки і залишаються під теплим пледом до повного охолодження.
Смачних і вдалих заготовок!