Щоб у улюблених передплатників не боліла голова перед Новим роком з приводу “що ж таке приготувати”, ми завчасно починаємо пропонувати варіанти страв для святкового столу. Наш сьогоднішній салат з грибами і копченою куркою стане в нагоді, якщо захочете здивувати домочадців незвичайною подачею.
Яскравий салат “Хризантема” виглядає ошатно і святково. За усталеною традицією викладати його будемо шарами. Інгредієнтів мало, але смак при цьому виходить приголомшливий!
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча грудка копчена 250 гр.
- Кукурудза консервована 150 гр.
- Чіпси 50 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Гриби мариновані 100 гр.
- Майонез столовий молочний 140 гр.
Кроки
- Підготовка. Курячі яйця зваріть круто, остудіть, очистіть. Білки відокремте від жовтків. Курячу грудку наріжте дрібними кубиками, гриби — пластинками. Кукурудзу відкиньте на сито, щоб стекла зайва рідина.
- Збірка салату. На дно плоскої тарілки викладіть рівним шаром нарізану курячу грудку. Змастіть невеликою кількістю майонезу. Зверху розподіліть нарізані гриби.
- Поверх грибів викладіть шар кукурудзи, який потім змастіть майонезом.
- По черзі натріть на тертці білок і жовток. Викладіть шарами, формуючи шапочку салату. Надішліть блюдо в холодильник на пару годин. Перед подачею прикрасьте чіпсами.
Виходить смачним, спробуйте! Сподіваємося, рецептами знайдеться місце у вашій колекції святкових страв.