Сальморехо – це те, що ви знайдете в меню по всій Іспанії, але найкраще сальморехо завжди зустрічається саме на півдні. У спекотний день немає нічого кращого, ніж тарілка холодного Сальморехо. Його обов’язково скуштувати, якщо ви відвідаєте Іспанію!
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 8 шт.
- Багет 1 шт.
- Олія оливкова 150 мл.
- Часник 1 зубчик
- Оцет яблучний 3% 1 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
- Куряче яйце варене 2 шт.
- Прошуто за смаком
Кроки
- Налити воду у велику каструлю та довести до кипіння. Зробити невеликий надріз у нижній частині кожного помідора. Коли вода закипить, додайте помідори та проваріть протягом 30-60 секунд. Витягнути з води та помістити в каструлю з холодною водою. Після цього ви зможете легко зняти шкірку з помідорів.
- Перекласти м’якоть помідорів у блендер та подрібнити протягом 30 секунд.
- Дістати м’якоть із багету. Також перекласти у блендер. Дати томатному соку прописати м’якуш, це займе хвилин п’ять.
- Додати оцет, часник та сіль, включити блендер і подрібнити до однорідної консистенції.
- Зменшити оберти та продовжуючи подрібнювати потроху додати оливкову олію. Нарізати 1 яйце і додати в суп. Ще раз включити та подрібнити до повного змішування.
- Спробуйте на смак, якщо потрібно додати ще сіль, часник чи хліб.
- Подавати посипавши нарізаним прошутто та нарізаним кубиками яйцем.