Італійський соус для піци з свіжих томатів

Це простий та універсальний рецепт соусу для піци зі свіжих томатів. Помідори найкраще взяти сорту Сан Марцано або інші сливоподібні, тому що в них більше м’якоті та нижче кислотність. Але можна використовувати й інші помідори, тільки вибирайте стиглі, щільні та м’ясисті, не надто рідкі. Якщо ви готуєте соус для піци з помідорів Сан Марцано, цукор додавати не потрібно. Цукор потрібен лише для інших сортів помідорів для нейтралізації зайвої кислотності. Томатне пюре додається в соус для піци за бажанням, якщо ви хочете отримати густішу консистенцію і більш червоний колір соусу. Тільки не замінюйте томатне пюре на томатну пасту чи кетчуп, це «вб’є» смак соусу.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
60 хвДрук
  • У сковороду налити оливкову олію, додати дрібно нарізану цибулю та дрібку солі.
  • Смажити на повільному вогні протягом 12-15 хвилин або до прозорості цибулі.
  • Додати дрібно подрібнений часник і смажити ще хвилину.
  • Додати крупно нарізані помідори, томатне пюре, лавровий лист, цукор та орегано. Довести до кипіння, зменшити вогонь і тушкувати без кришки на повільному вогні протягом 30-35 хвилин або до зменшення обсягу приблизно вдвічі. Після цього вимкнути вогонь та видалити лавровий лист.
  • Для отримання більш однорідної текстури, подрібнити соус у блендері. Якщо ви бажаєте більш текстурний соус для піци, залиште його як є.
  • Додати подрібнене листя базиліка і перемішати.

Отриманого соусу для піци вистачить приблизно 4 великі піци.

Такий соус для піци добре зберігається в холодильнику протягом 1 тижня. Також можна заморозити соус для піци, переклавши його у контейнер. У морозильнику соус для піци може зберігатися протягом трьох місяців. Перед використанням заморожений соус для піци необхідно розморозити до кімнатної температури.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь