Сезон кабачків закінчується, а я з ними все ніяк впоратися не можу. Вже і на зиму цього овоча вдосталь заготовила, і оладками сім’ю нагодувала, і з мамою поділилася. Мені здавалося, що я перепробувала вже всі рецепти з кабачками. А потім спробувала його! Кабачковий рулет з шинкою — це щось.
Настільки легкої і швидкої закуски я ще не зустрічала. На порцію страви вам знадобиться всього лише пара кабачків, кілька яєць і сир. Для смаку також додаю шинку. Тоді блюдо стає ситним, набуває виразний смак. Рекомендую кабачковий рулет з шинкою і вам!
- Кабачок 3 шт.
- Куряче яйце 4 шт.
- Твердий сир 150 гр.
- Шинка 100 гр.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Один великий або 2 дрібних цукіні натріть на крупній тертці. Так само вчиніть і з твердим сиром. Відіжміть сік з цукіні, до м’якоті додайте яйця, перець і сіль. Перемішайте.
- Деко як на картинці вистеліть пергаментом. Вилийте на нього кабачкове тісто, розрівняйте лопаткою. Кабачок наріжте тонкими півкільцями. Їх розмістіть поверх тіста в ряди.
- Готуйте корж з цукіні в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. Потім дайте коржу охолонути до кімнатної температури. Розмажте по ньому рікотту тонким шаром.
- Один край коржа залиште без сиру. Поверх рікотти розмістіть тонкі слайси шинки. За допомогою пергаменту загорніть корж в рулет. Шов буде там, де незмазаний край коржа.
- Гарненько притисніть його і залиште на годину. За цей час він встигне просочитися, знайде стабільну форму. Наріжте кабачковий рулет і подавайте до столу, прикрасивши зеленню.
Хоч перед подачею до столу кабачковий рулет з шинкою не обов’язково тримати в холодильнику, так він все ж краще буде тримати форму. Та й нарізати його на шматочки простіше охолодженим. Втім, я завжди готую закуски в останній момент. Тому часу на охолодження не залишається. Як вам рецепт? Чекаємо відгуків!