Кабачковий рулет з шинкою і сиром

Кабачковий рулет з шинкою і сиром

Сезон кабачків закінчується, а я з ними все ніяк впоратися не можу. Вже і на зиму цього овоча вдосталь заготовила, і оладками сім’ю нагодувала, і з мамою поділилася. Мені здавалося, що я перепробувала вже всі рецепти з кабачками. А потім спробувала його! Кабачковий рулет з шинкою — це щось.

Настільки легкої і швидкої закуски я ще не зустрічала. На порцію страви вам знадобиться всього лише пара кабачків, кілька яєць і сир. Для смаку також додаю шинку. Тоді блюдо стає ситним, набуває виразний смак. Рекомендую кабачковий рулет з шинкою і вам!

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
40 хвДрук
  • Один великий або 2 дрібних цукіні натріть на крупній тертці. Так само вчиніть і з твердим сиром. Відіжміть сік з цукіні, до м’якоті додайте яйця, перець і сіль. Перемішайте.
  • Деко як на картинці вистеліть пергаментом. Вилийте на нього кабачкове тісто, розрівняйте лопаткою. Кабачок наріжте тонкими півкільцями. Їх розмістіть поверх тіста в ряди.
  • Готуйте корж з цукіні в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. Потім дайте коржу охолонути до кімнатної температури. Розмажте по ньому рікотту тонким шаром.
  • Один край коржа залиште без сиру. Поверх рікотти розмістіть тонкі слайси шинки. За допомогою пергаменту загорніть корж в рулет. Шов буде там, де незмазаний край коржа.
  • Гарненько притисніть його і залиште на годину. За цей час він встигне просочитися, знайде стабільну форму. Наріжте кабачковий рулет і подавайте до столу, прикрасивши зеленню.

Хоч перед подачею до столу кабачковий рулет з шинкою не обов’язково тримати в холодильнику, так він все ж краще буде тримати форму. Та й нарізати його на шматочки простіше охолодженим. Втім, я завжди готую закуски в останній момент. Тому часу на охолодження не залишається. Як вам рецепт? Чекаємо відгуків!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 3.5 з 5 )
Залишити відповідь