Як же добре буває взимку відкрити баночку домашньої консервації! Люблю, коли у нас в погребі збирається багато заготовок різних салатів і маринованих овочів. Хоча часто закриваю по вже перевіреним роками рецептами, із задоволенням пробую і нові варіанти.
Ось якось попалася мені на очі ідея, як закрити кабачки з часником. Автор рецепта стверджує, що страва виходить дуже смачною ароматною і пікантною. Давайте перевіримо! Думаю, що ми будемо з нею повністю згодні.
- Кабачок 2 кг.
- Олія соняшникова 500 мл.
- Сіль 100 гр.
- Часник 200 гр.
- Петрушка 1 пучок
- Оцет столовий 9% 2 ч. л.
- Щоб заготовити кабачки на зиму, спочатку їх потрібно добре промити. До речі, беремо молоденькі овочі з м’якою скоринкою і ще «молочним» насінням.
- Хтось любить очищати шкірку, але я вважаю за краще залишати так, як є. Нарізаю кабачки кружечками, товщиною приблизно півсантиметра. Складаю їх в миску посипаю сіллю і залишаю на 2 години, щоб утворився сік. Його потім потрібно злити.
- Тепер переходимо до найтривалішого процесу — обсмажуванні. Смажимо кабачки з двох сторін і складаємо в окрему ємність.
- Кабачки в банках будуть особливо смачними, якщо додати до них зелень. У нашому випадку це петрушка. Ретельно її промиваємо, просушуємо і нарізаємо.
- Очищаємо часник і пропускаємо через прес або натираємо на тертці.
- Заздалегідь готуємо баночки. Вони повинні бути помитими, простерилізованими і сухими. На дно наливаємо в кожну банку по пів чайної ложки оцту. І кладемо дрібку нарізаної петрушки.
- Потім складаємо обсмажені кабачки, кожен шар чергуючи з зеленню і часником. Наповнюємо банки до верху.
- Заливаємо кабачки рослинною рафінованою олією. Точна кількість вказати складно, так як все залежить від обсягу овочів і щільності заповнення ємності. Але в середньому піде на кожну баночку по 50 мл.тепер приступаємо до стерилізації. На дно каструлі прокладаємо шматок тканини, встановлюємо банки, наливаємо води по плечики і ставимо на вогонь.
- Після закипання стерилізацію проводимо протягом 30 хвилин. Для літрових банок цей процес буде довше.
- Після цього закручуємо кришки. Перевертаємо банки догори дном, накриваємо рушником. Після охолодження прибираємо в холодильник або льох.
Рецепт кабачків по-українськи вимагає часу і зусиль. Але в результаті виходить смачна страва, яке обов’язково порадує рідних і друзів в холодну пору року. Думаєте, що новенького закрити на зиму? Приготуйте кабачки з часником по-українськи. Смачна, пікантна і ароматна закуска відмінно підійде як для буднів, так і для свята.