Як начинку для десертів готую виключно карамелізовані яблука. Вони набагато смачніші за свіжі, м’якші і соковитіші. На все про все витрачаю рівно 3 хвилини часу і задіяю одну сковороду! Якщо ви ще не куштували таку смакоту, настійно рекомендую приготувати сьогодні ж. Крім того, додавши желатину, можна приготувати дуже цікавий десерт. Загалом застосування такого кондитерського трюку в кулінарії безмежно!
Як готуються карамелізовані яблука на десерт
Запам’ятовуйте технологію приготування карамелізованих яблук на сковороді. Повторити таке можна із грушами, персиками, ананасами та іншими фруктами. Відмінна ідея для десерту!
- Яблуко 2 шт.
- Цукор-пісок ½ скл.
- Масло вершкове 30 гр.
- Кориця ½ ч. л.
- Очистіть яблука від шкірки та серцевини, наріжте їх тонкими скибочками.
- На сухій сковороді нагрійте третину цукру, постійно помішуючи.
- Коли цукор розтане і стане коричневим, додайте другу третину. Готуйте його таким же чином, потім всипте цукор, що залишився і розчиніть його, не перестаючи помішувати.
- Додайте вершкове масло, нарізані яблука і корицю. Перемішайте інгредієнти та тушкуйте 3–4 хвилини.
Тепер ви знаєте, як карамелізувати яблука для приготування найсмачніших десертів! Знадобиться всього 3 інгредієнти та кілька хвилин часу. Ваші страви стануть смачнішими, соковитішими і ароматнішими завдяки цій невеликій і корисній хитрості. А які ви готуєте десерти із яблуками?
я такі карамелізовані яблука якось пробувала з морозивом, це дуже смачно! особливо здорово, коли яблука використовують кисло-солодкі або з легкою кислинкою без солодощів. дуже відтіняє смак морозива (особливо вершкового)