Запечена в духовці картопля з беконом і сиром, а хто хоч раз готував – знає, їжа неймовірно смачна і красива. Серед різноманітних варіантів її приготування найкращим і найсмачнішим визнається рецепт, в якому картопля, розрізана навпіл, фарширується сиром, загортається в скибочку бекону і запікається. Цей делікатес готується нескладно, швидко і буде найкращим блюдом на будь-якому столі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 1 кг.
- Бекон 170 гр.
- Сир твердий 35 гр.
- Часник сушений за смаком
- Сіль за смаком
- Приправа для картоплі по-селянськи за смаком
Кроки
- Очищаємо і промиваємо картоплю. Відварюємо її тільки до напівготовності на невеликому вогні протягом 15 хвилин. Потім відвар зливаємо, і картоплю трохи охолоджуємо, щоб з нею було зручно працювати.
- Кожну картоплину розрізаємо навпіл поздовжнім розрізом. Потім їх посипаємо сіллю, сухим часником і приправою на свій смак.
- Максимально тонкими слайсами нарізаємо сир. Це зручно зробити на овочерізці або гострим ножем.
- Такими ж тонкими слайсами нарізаємо бекон, але краще використовувати готову нарізку цього продукту. Між половинками картоплин кладемо по сирному слайсу і загортаємо їх в скибочку бекону. Для збереження форми цієї заготовки скріплюємо її дерев’яною зубочисткою. Потім заготовки укладаємо на деко або в форму для запікання і на 25 хвилин ставимо блюдо в духовку, розігріту до 170°С.
Запікаємо картоплю з сиром і беконом до красивого рум’яного кольору. Готову страву подаємо до столу з будь-якими овочами або соліннями. Приємного апетиту!