Запечена в духовці у фользі картопля з беконом вважається стравою калорійною і малокорисною, але дуже смачною і ситною. Готується страва просто і швидко. Для запікання вибирається картопля з невеликим вмістом крохмалю, щоб вона зберегла форму після випічки. У цьому рецепті запікаємо картоплю у фользі і у вигляді половинок бульб, обгорнутих тонкими скибочками бекону.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 8 шт.
- Бекон 200 гр.
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Спочатку готуються вищевказані продукти для приготування страви. Картопля очищається і промивається холодною водою. Бекон вибирається будь-який на свій смак.
- Картоплини розрізаються на половинки і з усіх боків посипаються сіллю і сумішшю перців.
- Бекон нарізається гострим ножем максимально тонкими довгастими пластинками.
- Беконними пластинками загортається підготовлену картоплю, і щоб збереглася форма, можна бекон скріпити зубочистками.
- З фольги формуються “тарілочки” і в них кладеться картопля з беконом по 1-2 штуці. Верх для красивого запікання залишається відкритим.
- Заготовки укладаються на деко і випікаються в духовці 35-40 хвилин при 200°С до рум’яного кольору бекону і готовності картоплі.
Блюдо декорується зеленню і подається до столу в цих «тарілочках». Приємного апетиту!