Класична солянка з куркою – дуже смачна та апетитна страва для домашнього столу, яку нескладно приготувати в домашніх умовах. Подавайте до обіду та радуйте ваших рідних. Для приготування обов’язково скористайтеся нашим перевіреним покроковим рецептом з фотографіями.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 250 гр.
- Копчена ковбаса 250 гр.
- Варена ковбаса 250 гр.
- Цибуля ріпчаста 150 гр.
- Огірок солоний 200 гр.
- Огірковий розсіл 150 мл.
- Рослинна олія для смаження
- Томатна паста 2 ст.л.
- Сіль ½ ч. л.
- Маслини 100 гр.
- Лимон для подачі
- Сметана 40% для подачі
- Зелень для подачі
- Вода 1.5 л.
Кроки
- Підготуємо необхідні продукти за списком.
- Куряче філе заливаємо водою і ставимо на плиту.
- Доводимо до кипіння і варимо близько 25 хвилин, періодично знімаючи піну.
- У цей час подрібнюємо цибулю і всі види ковбас. Тонкою соломкою ріжемо солоні огірки. Нарізаємо маслини.
- У рослинній олії обсмажуємо цибулю до м’якості.
- Сюди ж відправляємо ковбасу і солоні огірки. Обсмажуємо все разом пару хвилин.
- Доповнюємо засмаження томатною пастою та розсолом. Тушкуємо 10 хвилин.
- Витягаємо куряче філе з бульйону, охолоджуємо його і нарізаємо невеликими шматочками.
- У бульйон відправляємо засмажку.
- Викладаємо сюди куряче філе.
- Доповнюємо заготівлю сіллю, зеленню та маслинами. Доводимо до кипіння та прибираємо з вогню.
Класична солянка з куркою готова. Розливайте по тарілках і подавайте до столу разом із лимоном та зеленню. Можна доповнити сметаною.