За бажанням цукор можна замінити медом. А для тих, хто любить несолодкий смак, можна замість 5 ложок покласти 3-4 ложки цукру або меду.
Слід пам’ятати, що не всі лимони підійдуть для напою. Краще вибирати товстокорі цитруси. Саме з них вийде більше цедри, соку, а гіркоти буде значно менше, ніж у лимонів з тонкою шкіркою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Склад напою, виходячи з розрахунку на літр води
- Лимон 5 шт.
- Цукор-пісок 5 ст. л.
- М’ята свіжа 2-3 листочки
Кроки
- Ретельно вимити лимони і натерти цедру на самій дрібній тертці. Потрібно подрібнити цедру, не зачіпаючи білий шар лимона. Це важливо!
- Потім перетерти цедру з цукром. Краще це робити дерев’яною ложкою. У мене її не було, я перетирала фарфоровим товкачем в ступці. На цьому етапі можна додати листочки м’яти і перетерти цукор і цедру з ними.
- Після слід залишити цю кашку на кілька годин для змішування смаків.
- Далі вичавити сік з цих 5 лимонів і теж додати до перетертої цедри. Залишити настоятися на кілька годин.
- Потім додати питну (відфільтровану) воду, добре перемішати це все і процідити через марлю в скляний глечик. Поставити в холодильник для охолодження.
- Напій готовий до вживання.
Пити в охолодженому вигляді, в спеку можна подавати з кубиками льоду!