Класичні рецепти салатів передаються з покоління до покоління. Вони мають свої тонкощі та секрети смаку. У цьому рецепті ми докладно розповімо, як приготувати класичний «Соняшник» з грибами та чіпсами.
Як приготувати класичний салат «Соняшник» з чіпсами та грибами
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 350 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Печериці свіжі 150 гр.
- Морква 1 шт.
- Сир 70 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Маслини 150 гр.
- Чіпси 50-60 гр.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Куряче філе, морква та яйця поставте варитися в окремих ємностях. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на олії. Потім обсмажте на олії часточки печериць.
- Куряче м’ясо остудіть і наріжте кубиками. Викладіть перший шар із м’яса на плоску страву, змастіть його майонезом, посоліть і приправте до смаку.
- На м’ясний шар викладіть обсмажені гриби, змастіть майонезом. Потім йде шар із обсмаженої цибулі.
- Варену моркву очистіть, натріть на тертці. Зробіть шар із моркви, змастіть його майонезом.
- Після моркви викладіть шар із тертого сиру, його також промажте майонезом.
- З варених яєць зніміть шкаралупу, відокремте білки від жовтків, подрібніть на тертці. Спочатку сформуйте шар із білків та майонезу, потім зробіть шар із жовтків і змастіть його майонезом.
- Оливки розріжте навпіл, викладіть їх по всій поверхні салату. Перш ніж подати салат на стіл, дайте йому просочитися в холодильнику 1-2 години. Потім прикрасьте страву та чіпсами і салат «Соняшник» готовий.
Смачного!