М’ясні котлети — це класика. А ви знали, що їх можна приготувати без м’яса? Так, ви не помилилися. Сьогодні я хочу показати вам, як це можна зробити. Настільки оригінальний рецепт я запозичила у своєї тітки. Спробувавши котлети з сала вперше, я була вражена їх соковитості і ніжності. І не відразу повірила, що вони повністю складаються з цього продукту.
Решта інгредієнти такі ж, як у звичайних котлетах. При бажанні ви можете додати трохи м’яса або взяти подчеревок з м’ясними прожилками. Але сало обов’язково має бути свіжим, без сторонніх запахів. Навіть якщо ви зараз налаштовані скептично, перша ж котлета з сала і хліба розвіє всі сумніви.
- Сало свиняче 600 гр.
- Батон 250 гр.
- Олія соняшникова 30 мл.
- Куряче яйце 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Картопля 3 шт.
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Панірувальні сухарі 100 гр.
- Сіль за смаком
- Візьміть не дуже свіжий батон і залийте його молоком. Дайте добре розмокнути.
- Сало без шкурки наріжте на шматочки середнього розміру. Очистіть картоплю і цибулю і розріжте на четвертинки.
- Пропустіть нарізані продукти разом з віджатим батоном через м’ясорубку. Додайте яйце, сіль, перець і добре перемішайте руками до однорідності.
- Відокремте невелику кількість фаршу і сформуйте котлету. Обваляйте її в панірувальних сухарях. Виконайте те ж з рештою маси.
- Розігрійте сковороду з соняшниковою олією і викладіть на неї котлети. Смажте на помірному вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.
Не переживайте, що під час смаження жир почне плавитися і розтікатися по сковороді. Якщо ви добре розігрієте поверхню, то весь сік миттєво запечатається всередині. Від цього домашні котлетки стануть ще смачніше. Переконайтеся самі!