Котлети з сала

Час приготування: 40 хв

М’ясні котлети — це класика. А ви знали, що їх можна приготувати без м’яса? Так, ви не помилилися. Сьогодні я хочу показати вам, як це можна зробити. Настільки оригінальний рецепт я запозичила у своєї тітки. Спробувавши котлети з сала вперше, я була вражена їх соковитості і ніжності. І не відразу повірила, що вони повністю складаються з цього продукту.

Решта інгредієнти такі ж, як у звичайних котлетах. При бажанні ви можете додати трохи м’яса або взяти подчеревок з м’ясними прожилками. Але сало обов’язково має бути свіжим, без сторонніх запахів. Навіть якщо ви зараз налаштовані скептично, перша ж котлета з сала і хліба розвіє всі сумніви.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
40 хвДрук
  • Візьміть не дуже свіжий батон і залийте його молоком. Дайте добре розмокнути.
  • Сало без шкурки наріжте на шматочки середнього розміру. Очистіть картоплю і цибулю і розріжте на четвертинки.
  • Пропустіть нарізані продукти разом з віджатим батоном через м’ясорубку. Додайте яйце, сіль, перець і добре перемішайте руками до однорідності.
  • Відокремте невелику кількість фаршу і сформуйте котлету. Обваляйте її в панірувальних сухарях. Виконайте те ж з рештою маси.
  • Розігрійте сковороду з соняшниковою олією і викладіть на неї котлети. Смажте на помірному вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.

Не переживайте, що під час смаження жир почне плавитися і розтікатися по сковороді. Якщо ви добре розігрієте поверхню, то весь сік миттєво запечатається всередині. Від цього домашні котлетки стануть ще смачніше. Переконайтеся самі!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 3 оцінки, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь