Якщо у вас є шматок хорошого якісного м’яса і ви не знаєте, що ж таке оригінальне приготувати, адже відбивні і котлети вже приїлися, пропонуємо вам зробити смачні ароматні крученики з грибами!
Крученики з грибами по-волинськи
Крученики – традиційна українська м’ясна страва. Ці рулетики з м’яса з різними начинками і оригінальними соусами готують в різних регіонах України. Різноманітність рецептів просто приголомшує!
До Вашої уваги сьогодні крученики по-волинськи. Волинь – край лісів і озер, грибів і ягід, поетові начинка наших м’ясних рулетиків буде саме грибна.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 600 гр.
- Печериці свіжі 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Вершки 200 мл.
- Олія соняшникова за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Хмелі-сунелі за смаком
Кроки
- Дрібно поріжте цибулю і гриби, обсмажте на олії. Додайте трохи солі і перцю.
- Наріжте м’ясо як на відбивні, пройдіться молоточком по кожному шматочку з обох сторін. Посоліть і поперчіть.
- Викладіть начинку і скрутіть м’ясо в рулетики. Краї закріпіть зубочисткою.
- Обсмажте на олії до золотистого кольору, після чого приберіть зубочистки.
- Викладіть крученики в сковороду або казанок, залийте вершками або сметаною, посоліть, поперчіть. Накрийте кришкою і тушкуйте на найбільшому вогні 30 хвилин. Якщо любите аромати пряних трав, додайте трохи ваших улюблених (наприклад, хмелі-сунелі або італійські) за 10 хвилин до кінця приготування.
- При подачі полийте рулетики вершковим соусом і за бажанням прикрасьте зеленню.
Крученики за цим рецептом виходять дуже соковитими і ніжними, а грибна начинка прекрасно доповнює смак м’яса, не перебиваючи його.